Presentació del llibre “Hijos de la noche” a Synusia

No Comment

hijos de la nocheEl proper dijous, 15 de gener (19:00h, Ateneu Candela) la llibreria Synusia us convida a la presentació del llibre Hijos de la noche (Bellaterra edicions, 2014) del filòsof Santiago López Petit.

A partir de la pregunta «Com travessar la nit quan la nit es porta a sobre?» es vol iniciar un diàleg per parlar del voler viure quan es pateix de les malalties de la normalitat, entre les que s’hi aplegarien la fatiga crònica, la depressió o l’ansietat, entre d’altres. Es puntualitzarà el fet que patir una d’aquestes malalties ens confronta amb la veritat d’un ordre social que fan present de manera incòmoda i insistent. A més, es tractarà de la politització de la pròpia existència per tal de desafiar la vida des del patiment que ella mateixa encarna.

Santiago López Petit (Barcelona, 1950) es va formar en química però, ben aviat, va deixar la investigació per militar en el moviment obrer autònom. D’aquesta militància en va sorgir la publicació, juntament amb J. A. Díaz, Crítica a la izquierda autoritaria en Cataluña 1967-1974 (Paris, Ruedo Ibérico, 1974). Més tard, va estudiar filosofia i desde l’any 1989 fins el 2013 ha sigut professor de filosofia a la Universitat de Barcelona. La seva obra filosòfica no es cenyeix a línies d’investigació sinó que respon a l’objectiu de pensar políticament la vida.

Si voleu saber-ne més sobre la seva vida i obra premeu aquí.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari