Presentació i naixement de l’Àliga de Terrassa, dissabte 24 de juny

No Comment

L’Associació de l’Àliga de Terrassa va fer públic el passat 22 de juny que l’Àliga de Terrassa ja és una realitat, visible, tangible, gaudible i festejable. Passant dels dits als fets, l’associació cultural convoca a l’acte de presentació i naixement de l’Àliga el proper dissabte 24 de juny.

Àliga de Badalona, creació d'en Jordi Grau Àliga de Badalona, creació d’en Jordi Grau

L’acte s’iniciarà a les 7 de la tarda al Raval de Montserrat, amb convidats especials com ho són l’Àliga de Badalona i l’Àliga de Vilafranca, que de fet són els padrins escollits. Hi seran també les colles del Drac de Terrassa i els Geganters de Terrassa, en aquest cas com a testimonis. Informa l’Associació de l’Àliga que, així mateix, estan convidades a participar totes les associacions i grups de cultura popular que ho dessitgin.

En aquest mateix acte es podrà veure, òbviament per primera vegada també, el Ball de l’Àliga. Un ball coreografiat pel prestigiós dansarí i activista i militant de la cultura popular i tradicional Marc Galí (impulsor entre altres grups dels Bastoners de Terrassa i Treure Ball), amb música de Francesc Castillo i interpretat pels grup egarenc Ministrils del Raval.

Àliga de Vilafranca, padrina de l'àliga egarenca. Àliga de Vilafranca, padrina de l’àliga egarenca.

Posteriorment un seguici acompanyarà l’Àliga de Terrassa fins la plaça Vella on serà rebuda amb galejades d’honor i es farà un ball conjunt amb les colles de cultura popular i tradicional de la ciutat que ens acompanyin així com un ball final, el de l’Estapera amb els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin.

L’Àliga de Terrassa és una creació de l’artista Jordi Grau, veterà i reconegut creador de figures de la cultura popular catalana, a l’entornde 400. Un repertori molt ampli que inclou figures de decoració, estàtues, gegants, capgrossos, bèsties i tot un catàleg de reparacions, còpies, restauracions… (a la web del Taller del Petit Drac tallerdracpetit.com es pot veure el llistat). Amb 55 anys, terrassenc de naixement, en fa més de 35 que s’hi dedica a l’escultura de figura festiva i a la cultura popular i tradicional catalana.

Jordi Grau junt al seu primer gegant, el Diable de Martorell. Foto PV Jordi Grau junt al seu primer gegant, el Diable de Martorell. Foto PV

Related Articles

Deixa un comentari