Raquel Lúa i Amaia Miranda actuaran per primera vegada a Terrassa

No Comment

Raquel Lúa i Amaia Miranda són les protagonistes del concert d’aquest divendres al Kau de les Fades al Parc Vallparadís. El jove duet tocarà dins del cicle del Concerts al Kau, el divendres 13 de juliol a les 22.00 h.

Raquel Lúa i Amaia Miranda actuen al Kau de les Fades de Terrassa

 

Folk i cançó d’arrel amb pinzellades de flamenc i música brasilera. Melodies que van des del flamenc fins a la música brasilera, del fado a la bossanova, de la nostàlgia fins a la joia. Així és el projecte de la barcelonina Raquel Lúa (Nou Barris, 1993) i la bilbaïna Amaia Miranda (1993) que es coneixen el novembre de 2016 amb la intenció de fer un concert puntual. Com si es coneguessin de tota la vida, continuen compartint concerts i projectes discogràfics.

La veu melismàtica i les composicions de la Raquel carregades de poesia encaixen perfectament amb els arranjaments instrumentals i precisos de l’Amaia. Les seves peces ens transporten cap al mar, cap al bosc i per la llum que es filtra entre les fulles de l’arbre.

Com a duet, acaben de guanyar el concurs Estrena’t, el reconeixement del públic del concurs de Música Acústica i el prestigiós Concurs de Cantautors d’Horta-Guinardó de Barcelona en la seva darrera edició (2017). Un certamen que, entre d’altres, va guanyar el duet dels germans Muñoz, Estopa (1998).

Actualment es troben en fase d’enregistrament del primer disc de temes propis de la Raquel Lúa anomenat “Ruegos y demás” que es podrà escoltar a partir de setembre.

Joves i de formació autodidàctica

Actualment, la Raquel Lúa estudia Filosofia i rep classes al Taller de Músics. Els seus inicis musicals foren totalment autodidactes però gràcies al projecte social Cabal Musical del Taller de Músics que va confiar en la música de la Raquel, fa 3 anys ha reorientat tot el seu temps i energia cap a la seva música.

Aquesta beca incloïa un mestre de la guitarra, Yeray Hernández, a qui li ha confiat la producció del disc que actualment prepara. Fou el mateix Yeray qui va passar el contacte de l’Amaia Miranda a la Raquel perquè provessin de fer un duet. Des del primer concert ja es va veure que això aniria per llarg. Entre elles hi ha una connexió mística, una sensibilitat i una estima sense límits.

Folk i cançó d’autor mediterrània

Els concerts de la Raquel Lúa i l’Amaia Miranda estan carregats de sons delicats i alhora potents. La veu de la Raquel és un do virtuós que posa la pell de gallina. Cada cop hi ha més veus que la comparen amb la Sílvia Pérez Cruz, per la seva delicadesa i sensibilitat.

Al concert, hi haurà una mica de tot: composicions pròpies i cançons més populars com “Ojos verdes, “Trigales verdes” o versions de Jorge Drexler, entre d’altres.

Nou disc a la tardor
Recentment la Raquel ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per reunir els diners necessaris per afrontar les despeses del seu primer treball, “Ruegos y demás” que com ella mateixa descriu s’hi respirarà “mar, poesia i arrels”.

Fitxa artística:

Raquel Lúa, veu i composició,
Amaia Miranda, guitarra clàssica.

Tots els concerts del Kau de les Fades són gratuïts i comencen a les 10 de la nit.

Related Articles

Deixa un comentari