Rat Soriano transforma Tigomigo en escenari d’un naufragi

No Comment
Vaixells enfonsats, algues i tempestes, vides trencades, peixos desconeguts envaeixen la sala d’art egarenca.
Vie, de l’artista egarenca Rat Soriano, es podrà veure fins al 13 de febrer.
L’artista farà un taller de gravat japonès gyotaky obert a tots els públics.
Exposició de Rat Soriano a Tigomigo, Foto T Exposició de Rat Soriano a Tigomigo. Foto: Tigomigo

Rat Soriano submergeix Tigomigo en les profunditats de l’oceà per fer-nos reflexionar sobre els naufragis, metàfora de destrucció i, alhora, de vida.

L’artista ens proposa un recorregut a través de tres espais diferenciats. D’una banda cinc pintures acríliques en les quals s’aprecia la violència, el misteri i la força destructora d’un oceà que ens engoleix, com Cronos als seus fills.

Però la mort no és un punt final. Ens ho recorden els quatre gravats realitzats amb la tècnica japonesa de Gyotaku, que ens murmuren, amb la seva dansa delicada, les noves vides silencioses del fons del mar.

L’exposició finalitza amb dues instal·lacions. Un vaixell descansa, vençut per les ones, en el fons del mar. El batec del seu cor cansat ocupa el centre de la sala: li assetgen algues i corals.

La segona instal·lació són 90 gots plens d’aigua i 90 vaixells de paper de colors. Tots els visitants estan convidats a prendre un d’ells i escriure en el seu interior un aspecte negatiu per enfonsar-ho després en un dels gots.

Rat Soriano, 100% passió i inconformisme

Exploradora incansable, perfeccionista, sincera i apassionada, Rat Soriano crea des de l’inconformisme i l’experimentació. Artista multidisciplinària, en la seva obra combina des de pintura, gravat, passant per l’assemblatge de materials o el tractament de l’òxid sobre el ferro.

Les seves obres s’han exposat a Terrassa, el Vallès Occidental, Girona, Huesca, i també a França, Regne Unit i Dinamarca. A més, les seves peces han estat adquirit per diferents col·leccions públiques i privades, com el Centri Cultural Unnim o el museu de la ciutat de Terrassa, entre unes altres.

En paral·lel a la seva carrera artística ha desenvolupat nombrosos projectes educatius a Terrassa per apropar l’art a públics tan diversos com la tercera edat, els docents o els nens.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari