Es celebra la segona edició del Festival de Poesia Rauxa de Terrassa

No Comment

La segona edició de la Setmana de la Poesia Rauxa es celebrarà entre el 17 i 24 de novembre de 2018, i estarà organitzada per diverses entitats, grups, llibreries i centres socials de la nostra ciutat.

Prèviament, però dins de l’àmbit de l’esdeveniment, el dijous 15 les 7 del vespre es farà la presentació del llibre Camille, del poeta manacorí Bernat Nadal a la Nova jazz Cava. L’acte anirà a càrrec del professor Jaume Aulet i Laura Borràs, consellera de cultura de la Generalitat de Catalunya i hi haurà lectura de poemes i música de la mà de l’actriu Rosa Cadafalch i la pianista Laura Casas.

El mateix dia 15 a les 16h s’inaugurarà, a la La Cúpula d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, la instal·lació “El bosc dels silencis”, d’alumnes de l’Escola El Cim amb motiu del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit.

El dissabte dia 17, començarà pròpiament la Setmana amb “Lilith”, una lectura de poemes propis a càrrec del grup de joves Art Vobis a l’Ateneu Terrassenc, a partir de les 19h.

El següent espectacle tindrà lloc a les 22h del mateix dissabte a la Nova Jazz Cava on, dins de la seva programació habitual, hi haurà una sessió de poesia i jazz a càrrec de Maria Dolors Coll Magrí, Laura López Granell i Glòria Coll Diumenge, acompanyades pel grup Candela Trio que encapçala el terrassenc Pep Coca.

El diumenge 18 de novembre el festival continuarà amb “La Rauxa al Damunt”, un dinar vegetarià al restaurant Damunt un Cel de Fil en el que a l’hora de les postres Enric Casasses i Dolors Miquel recitaran alguns dels seus poemes.

Dilluns 19 de novembre a partir de les 7 del vespre a l’Ateneu Terrassenc es podrà assistir a “Una estona amb Kavafis”, una xerrada a càrrec de Montserrat Gallart i Sanfeliu sobre la vida i obra de l’escriptor grec.

El dimarts 20 de novembre tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis Soler i Palet de narraciones breus i el premi Agustí Bartra de poesia a la Biblioteca Central de Terrassa, a partir de les 19h de la tarda.

El dimecres 21 de novembre, al Club de Lectura BCT, es farà una sessió dedicada a comentar les “Fulles d’herba” de Walt Whitman, moderada per David Yeste.

El mateix dimecres es podrà assistir a la lectura de poemes “Veus a la nit”, amb  Jaume C. Pons Alorda i Oriol Estripaboires, a La Revolta, a partir de les 20:30h del vespre.

La jornada finalitzarà amb la proposta de cinema i poesia, en la que es projectarà el film “Història d’una passió” de Terence Davies, basat en la biografia de la poeta Emily Dickinson que es projectarà al Cinema Catalunya a partir de les 10 de la nit.

El dijous 22 de novembre a les 8 del vespre a la Nova Jazz Cava, s’oferirà l’espectacle “Poeta en Nueva York”, basat en poemes de Federico García Lorca que seran interpretats per Xavi Morte (veu), Josep Maria Casasús (baix elèctric), Sergi Sirvent (piano i percussions), Martín Sheego (guitarra) i Acebuch (projeccions).

El divendres 23,  a les 17:30h de la tarda i a la BCT, els més petits podran gaudir de la proposta “Poesia i pictogrames”, a càrrec de Petita Companyia.

El mateix dia, a les 19:00h,  a la llibreria La Temerària, Lídia Anoll oferirà la conferència “Somiadors de mots. Reflexions a partir de la ‘poètica de l’ensomni’ de Gaston Bachelard”.

Al Reina Victòria, cap a les 21:00h del vespre, tindrà lloc la proposta “Poetes de guàrdia”, un recital de poesia a càrrec de Generación Calíope (Marc Baltà i Andrea Ceballos) i David Yeste que es complementarà amb una trobada dels Urban Sketchers Terrassa. L’entrada és lliure.

El dissabte 24 de novembre serà l’últim dia del festival, una jornada que començarà amb una Fira de Llibres de Poesia que durarà tot el dia, al Raval de Montserrat, amb la participació de Cafè Central, Edicions Cal·lígraf, Editorial Fonoll, Edicions Tremendes, Godall Edicions, Lapislàtzuli Editorial, Llibreria La Temerària i Ultramarinos Editorial. La fira estarà  complementada amb un micro obert de poesia al matí i un concert de saxos del taller de l’Escola Municipal de Música a la tarda.

Cap al migdia es celebrarà el taller per a nens i nenes “Les paraules fan l’animal”, dins el cicle “Estris i Contes”, conduït pel Grup Còdol,  a la llibreria Synusia de l’Ateneu Candela.

Més tard, a partir de les 19h, tindrà lloc l’acte central de la Setmana, “Arrauxades”, una lectura comentada de poemes de Teresa d’Arenys, Lluís Calvo, Feliu Formosa, Gemma Gorga i Bernat Nadal, presentats per Jaume Aulet al Centre Excursionista de Terrassa.

A partir de 21h, Quim Mira dinamitzarà un micro obert de poesia al Casal Popular l’Atzur.

Encara el dilluns i dimecres següent, a les 19h, a la Temerària, es presentaran, respectivament, els llibres Microgrames, d’Antoni Clapés i Alicia Casadesús, a càrrec de Xavier Serrahima; i L’evangeli del vent i Ecce homo d’Agustí Bartra, a càrrec del crític i escriptor Sam Abrams.

I, atenció, instagramers!, del dissabte 17 de novembre fins al diumenge 2 de desembre, podreu participar al Concurs d’Instagram de la Setmana de la Poesia de Terrassa-2018. Podeu consultar les bases i condicions a l’enllaç següent:

 http://rauxapoesiaterrassa.blogspot.com/2018/10/concurs-instagram-de-la-setmana-de-la.html

* * *

Els espais que acolliran la segona edició de Rauxa seran: Ateneu Terrassenc, Nova Jazz Cava, Damunt un Cel de Fil, Biblioteca Central de Terrassa, La Revolta, Cinema Catalunya, La Temerària, Reina Victòria, Casal Popular l’Atzur, Raval de Montserrat, Synusia-Ateneu Candela i Centre Excursionista de Terrassa

Organitzen Rauxa: Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Associació de Poetes Terrassencs, Ateneu Terrassenc, Biblioteca Central de Terrassa, Cafè Central, Centre Excursionista de Terrassa, Cinema Catalunya, Club de Jazz d’Amics de les Arts, Damunt un Cel de Fil, Edicions Cal·lígraf, Edicions Tremendes, Editorial Fonoll, Escola El Cim, Escola Municipal de Música, Godall Edicions, Lapislàtzuli Editorial, La Revolta, Casal Popular l’Atzur, Llibreria Synusia, Llibreria La Temerària, Reina Victòria, Terrassa Urban Sketchers, Ultramarinos Editorial…

Related Articles

Deixa un comentari