[Trobo l’art que t’agrada] “Reflexions matèriques sobre l’evolució”, última exposició de Teresa Gironès dedicada a l’evolució humana

No Comment
Foto: LM Foto: LM

L’exposició a Espai G d’Art s’ha convertit, malauradament, en un acte de comiat i d’homenatge. Pocs dies després de muntar-la, l’artista va patir un desgraciat accident i va morir.

Descansi en pau

Sovint ens queixem que Terrassa és una ciutat “provinciana” i en la qual no es fan prou exposicions, actes culturals, etc. amb un ressò més enllà de la nostra ciutat. Espai G d’Art és la prova de que, en algunes ocasions, això no és veritat. Actualment tenen una exposició que s’inclou en un importantíssim, no només per extens sinó, i sobretot, per l’alt nivell dels participants, Circuit Ceràmic organitzat en galeries d’art, museus, edificis i monuments de Barcelona i d’algunes ciutats de Catalunya i que ha coincidit amb el 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC) amb seu a Ginebra que s’ha celebrat a Barcelona. La inauguració del Congrés i dels Circuits Ceràmics va ser al Macba. En l’acte inaugural el President de l’AIC va repassar la presència de la ceràmica en els orígens de la humanitat com a primer material per l’art.

Foto: LM Foto: LM
Foto: LM Foto: LM
Foto: LM Foto: LM

Les escultures fetes amb ceràmica de Teresa Gironès i exposades ara a Espai G d’Art ens traslladen a l’estadi anterior dels orígens de l’home perquè reflexionen sobre la seva evolució, el moment anterior en què l’home és home. L’ésser humà, les seves expressions i sentiments, han estat els principals protagonistes de la producció artística de Teresa Gironès i, precisament aquesta, la que ha resultat ser la seva última exposició, l’ha dedicat a construir una reflexió matèrica sobre la seva evolució. Una trista però interessant paradoxa: la seva última exposició es remunta als inicis del seu objecte d’estudi…

Foto: El conill de la xistera, ceràmica 70x45cm (cedida per Espai G d'Art) Foto: El conill de la xistera, ceràmica 70x45cm (cedida per Espai G d’Art)
Foto: Entre amics, ceràmica 40x28cm (cedida per Espai G d'Art) Foto: Entre amics, ceràmica 40x28cm (cedida per Espai G d’Art)

Com explica la mateixa artista en la targeta de l’exposició amb l’observació d’uns micos a Ceilán va descobrir moltes reaccions humanes que la van portar a convertir-los en els protagonistes d’aquesta col·lecció, però no com a micos sinó com a“previs” homes i dones.

TERESA GIRONÈS
ESPAI G D’ART
DEL 3 AL 29 DE SETEMBRE

Laura Mendiluce (FbBloc)

troboartquetagrada_logo

Related Articles

Deixa un comentari