S’apropa Rauxa Setmana de la Poesia de Terrassa – 2019

No Comment

La tercera edició de Rauxa Setmana de la Poesia de Terrassa es celebrarà entre el 16 i el 23 de novembre de 2019, i estarà protagonitzada per diverses entitats, grups, llibreries i centres socials de la nostra ciutat.

Prèviament, però dins de l’àmbit de l’esdeveniment, el dijous 12 a les 19:30h es presentarà el llibre Dins el roure dorm el tro, del poeta terrassenc Pep Cortès a l’Ateneu Terrassenc. Hi haurà un recital de poemes i música a càrrec del mateix autor i el pianista Adrià Crespo.

El mateix dia 15 a les 17:00h s’inaugurarà, a La Cúpula d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, la instal·lació «EmBROSSAnt», d’alumnes de l’Escola El Cim, amb motiu del centenari del naixement de l’autor.

El dissabte dia 16, començarà pròpiament la Setmana amb «Còctel literari amb Josepmiquel  Servià», una lectura de poemes propis a càrrec d’aquest autor a l’Ateneu Terrassenc, a partir de les 19:00h.

El següent espectacle tindrà lloc a les 22h del mateix dissabte a la Nova Jazz Cava on, dins de la seva programació habitual, hi haurà una sessió de poesia i jazz, titulada Dissonàncies, a càrrec de Marc Baltà, Selena Cotarelo i Andrea Ceballos, i el pianista terrassenc Oriol López Calle.

El diumenge 17 de novembre el festival continuarà amb «La Rauxa al Damunt», un dinar vegetarià al restaurant Damunt un Cel de Fil en el que a l’hora de les postres Jaume C. Pons Alorda recitarà alguns dels seus poemes. 

Dilluns 18 de novembre a partir de les 19:00h a l’Ateneu Terrassenc es podrà assistir a «Vida i obra de Jacint Verdaguer», xerrada i lectura de poemes a càrrec de Xavier Sierra i Valentí i Tomàs Maria Porta i Calsina.

El dimarts 19 de novembre a les 18:00, a la BCT, es presentarà «Bon dia, poesia», activitat poètico-musical per a infants basada en poemes de Salvador Comelles i Joana Raspall, musicats i interpretats per Miqui Giménez, conjuntament amb alumnes de 1r de Primària de l’Escola Tecnos.

El mateix dia tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premi Soler i Palet de narracions breus i dels premi Agustí Bartra i Anna Murià de poesia i contes a la Biblioteca Central de Terrassa, a partir de les 19:00h de la tarda.

El dimecres 20 de novembre, a la BCT, a les 19:00h, Núria Candela recitarà poemes de Joan Brossa.

El mateix dimecres es podrà assistir a la lectura de poemes “Veus en la nit”, amb Ernesto Frattarola i Esther Cánovas, que es complementarà amb una trobada dels Urban Sketchers Terrassa, a la sala d’ecposicions d’Amics de les Arts, a partir de les 20:30h del vespre.

La jornada finalitzarà amb la proposta de cinema i poesia, al Cinema Catalunya, en la que es projectarà el film «Papuska» Joanna Kos-Krauze i Krzysztof Krauze. Film basat en la biografia de la poeta Bronislawa Wajs, gitana i polonesa. 

El dijous 21 de novembre a les20:00h, a la Nova Jazz Cava, s’oferirà l’espectacle «Camins del Paradís», un itinerari per l’obra poètica de Jacint Verdaguer, a càrrec de Valentí Maymó (veu i tenora) i Jordi Lara (dramatúrgia i direcció).

El divendres 22, a les 19:00h,  a la llibreria La Temerària, s’oferirà «La poesia de Sylvia Plath i Ted Hughes», xerrada a càrrec de Núria Busquet Molist.

Al Reina Victòria, cap a les 21:00h del vespre, tindrà lloc la proposta «Poetes de guàrdia», un recital de poesia a càrrec de David Caño, Anna Fernández i Cris López.

A partir de les 22:30h, Oriol Gómez dinamitzarà «Grisalla» un recital amb micro obert micro al Casal Popular l’Atzur.

El dissabte 23 de novembre serà l’últim dia de la Setmana, una jornada que començarà amb una Fira de Llibres de Poesia que durarà tot el dia, al Raval de Montserrat, amb la participació de Cafè Central, Edicions Pont del Petroli, Editorial Fonoll, Edicions Tremendes, Godall Edicions, La Garúa Libros – Tanit Poesia, Lapislàtzuli Editorial, Llibreria La Temerària i Ultramarinos Editorial. La fira estarà  complementada amb un micro obert de poesia i un recital del cantautors Toni Marbà i Un tal Pere al matí i un concert de saxos del taller de l’Escola Municipal de Música a la tarda.

Cap al migdia es celebrarà el taller per a nens i nenes “Jocs de paraules”, conduït pel Grup Còdol,  a la llibreria Synusia de l’Ateneu Candela.

A la tarda, a la BCT, s’oferirà el taller de poesia per a infants «Gotes de paraules, pluja de poemes (laboratori de poesia per a nens i nenes)», a càrrec de Noemí Caballer.

Més tard, a partir de les 19:00h, tindrà lloc una lectura comentada de poemes a càrrec de Josep Fàbrega, Jordi Guardans, Carles Rebassa, Cèlia Sànchez-Mústich i Blanca Llum Vidal, amb, presentats per Jaume Aulet al Centre Excursionista de Terrassa.

Encara durant les setmanes següents es realitzaran diversos actes vinculats. El diumenge 24 de novembre a les 17:00h, a la  Biblioteca Delfín-Mutualitat Cultural, “Cançó i poesia”, a càrrec de Noelia Ortiz i Kris Linça. El dimarts 26 de novembre, a les 19:00h, a Amics de les Arts i Joventuts Musicals, es presentarà el llibre «L’incendiari de mots», de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Mei Vidal i Ferran Aisa, amb lectures a càrrec d’Andreu Aisa. El dimecres 27 de novembre a les 18:30h, a la Biblioteca del Districte 2, es presentarà «Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria», amb un recital de poesia a càrrec de Mohamad Bitari, Massinissa Aït-ahmed i Rosa Cadafalch. El divendres 29 de novembre a les 19:00h es presentarà el llibre de poemes «Erosions», de Cris López, a Amics de les Arts i Joventuts Musicals. I el dimarts 3 de desembre, Empar Sáez presentarà el llibre «El teu somriure», de Jaume Pujol, a la Llibreria La Temerària, a les 19:00H

* * *

Organitzen Rauxa: Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Associació de Poetes Terrassencs, Ateneu Terrassenc, Biblioteca Central de Terrassa, Biblioteca del Districte 2, Cafè Central, Centre Excursionista de Terrassa, Cinema Catalunya, Club de Jazz d’Amics de les Arts, Damunt un Cel de Fil, Edicions Cal·lígraf, Edicions Tremendes, Editorial Fonoll, Escola El Cim, Escola Tecnos, Escola Municipal de Música, Godall Edicions, Lapislàtzuli Editorial, La Revolta, Casal Popular l’Atzur, Llibreria Synusia, Llibreria La Temerària, Reina Victòria, Terrassa Urban Sketchers, Ultramarinos Editorial…

Related Articles

Deixa un comentari