Se suspèn la Marxa de Torxes del 4 de setembre per la situació sanitària

No Comment

La Comissió 4 de setembre de 1713 a Terrassa ha decidit suspendre la Marxa de Torxes que se celebra any rere any a la nostra ciutat, la qual havia de tenir lloc aquest divendres 4 de setembre, i que enguany arriba a la seva desena edició. La decisió ve donada a causa de la situació sanitària que estem vivint, i “atenent a les indicacions del servei de via pública municipal, i per precaució i responsabilitat”, segons indica l’organització.

Conferència virtual

Per seguir recordant aquells fets en què la vila de Terrassa va patir el setge i la destrucció a mans de l’exèrcit de Felip V, s’ha programat una conferència en format virtual que anirà a càrrec de l’historiador terrassenc Marc Ferrer, i que tindrà lloc aquest mes de setembre, en data encara per confirmar.

També està previst fer la lectura del manifest i un breu recordatori dels fets durant els Cants de la Llibertat del pròxim 4 de setembre al Raval de Montserrat.

La Comissió pel 4 de setembre

L’any 2011, un grup d’entitats, organitzacions i ciutadans i ciutadanes de Terrassa es constitueixen en comissió per tal d’organitzar tot un seguit d’actes i activitats per commemorar els fets ocorreguts a Terrassa els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713, quan la vila de Terrassa va patir el saqueig i l’ocupació a mans de les tropes borbòniques, i d’aquesta manera retre homenatge als qui varen lluitar per defensar la vila de Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari