Setmana Apropa Cultura, una porta a la cultura i a la inclusió social també a Terrassa

No Comment
Foto: Cedida Foto: Cedida

La setmana del 26 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà la primera Setmana Apropa Cultura. Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a les persones que més ho necessiten i donar visibilitat a la tasca d’inclusió que aquesta iniciativa fa durant tot l’any.

Apropa Cultura s’adreça a centres socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica de salut mental o discapacitat psíquica; amb gent gran de residències o centres de dia, en privació de llibertat; amb immigració a través dels programes d’acollida i d’inclusió social; amb infància i adolescència o centres oberts de drogodependències i/o altres addiccions així com amb dones que han patit violència de gènere i estan en risc d’exclusió.

D’aquesta manera, els 55 equipaments que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d’activitats i propostes culturals, algunes dissenyades especialment per aquesta ocasió, per donar visibilitat a la tasca que realitzen durant tot l’any de la mà d’Apropa Cultura. Les activitats són molt diverses i van dirigides a les entitats socials i als seus membres. Alguns equipaments han augmentat durant aquesta setmana el nombre de localitats destinades a Apropa Cultura amb un preu màxim de 3 euros, d’altres han organitzat trobades especials entre els grups socials i els artistes, d’altres han preparat tallers, visites guiades, formacions i activitats que fan pujar a l’escenari persones amb discapacitat i d’altres destinaran la recaptació d’algun dels seus espectacles al programa. En total durant aquesta setmana les entitats socials realitzaran més de dues-centes sortides culturals per tota Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals.

Concretament , a la nostra ciutat també es duran a terme diverses iniciatives:

El Centre Cultural Terrassa, compromès amb el sector social, es va incorporar al programa Apropa Cultura l’any 2011. En la darrera temporada, s’han beneficiat d’aquesta iniciativa 372 espectadors que han pogut gaudir d’espectacles de dansa, circ, concerts i teatre a un preu de 3 euros. Durant la Setmana Apropa Cultura, diferents col·lectius assistiran als espectacles del Centre Cultural Terrassa següents:

  • Col·lectius de Discapacitat intel·lectual i Salut Mental gaudiran de les Estrelles de Bolxoi i Kremlin de Moscou dins la Temporada BBVA de Dansa (Diumenge 24 d’octubre a les 21:00h)
  • Col·lectius de Discapacitat intel·lectual aniran a veure Rescate Emotivo dins la 4a Temporada BBVA Circ (Diumenge 1 de novembre a les 18:00h)
  • Exposició del 14è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí ‘De l’abstracció a la imatge’.

L’Ajuntament de Terrassa forma part d’Apropa Cultura des de l’any 2012. Participa al programa oferint a Apropa Cultura un nombre mínim de places a un preu màxim de 3 euros de tots els espectacles de la programació habitual de l’Auditori Municipal i dels equipaments del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) que són el Teatre Principal i el Teatre Alegria. Durant la Setmana Apropa Cultura diversos col·lectius podran gaudir de teatre i concerts:

  • Col·lectius de drogodependència aniran a veure la obra de teatre PENSO EN YU (Diumenge 25 d’octubre a les 18:00h, Teatre Alegria)
  • Concert SERENADE a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Terrassa (Diumenge 25 d’octubre a les 18:00h, Auditori)
  • Concert TANGO a càrrec del grup musical El Piropo (Dissabte 14 de novembre a les 21:00h, Auditori)

Així que aquesta Setmana Apropa Cultura vol aconseguir la implicació de tota la ciutadania:

.

Related Articles

Deixa un comentari