S’obre la convocatòria del Premi de pintura Ricard Camí 2015

No Comment

cap-premi-cami2015S’obre la convocatòria del 14è Premi BBVA de pintura Ricard Camí 2015, premi biannual convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, i que compta amb el suport organitzatiu del Centre Cultural Terrassa.

Aquest premi, instituït l’any 1988, té la finalitat d’estimular la creació pictòrica i de contribuir especialment a la promoció i a la projecció de joves valors catalans o residents a Catalunya. Al llarg dels anys, s’ha anat introduint en els cercles culturals, artístics i docents, i ha esdevingut una cita tradicional dins del panorama artístic català. Es tracta doncs d’un aparador de la pintura actual la qual pretén ser una referència de tendències i de propostes noves de la plàstica contemporània a Catalunya.

Cada dos anys els artistes tenen l’oportunitat de presentar les seves noves creacions i optar a uns premis que compten amb l’incentiu d’una dotació econòmica important  i la projecció de l’obra de l’artista a través d’una exposició individual. La dotació del Premi consisteix en 12.000 euros per a l’artista i 6.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra d’aquest.

Aquesta biennal és també un record permanent a la figura de Ricard Camí qui va tenir sempre una especial sensibilitat per la cultura i l’art i, en particular, per la pintura.

Fins el 30 d’abril es poden presentar les obres digitalitzades a través del formulari que trobareu aquí.

El jurat del premi, format per persones de prestigi en els àmbits de la crítica, de la història de l’art i de l’activitat artística, farà una preselecció de les obres participants i es demanarà als autors la presentació de les obres al Centre Cultural Terrassa durant el mes de maig. El jurat d’enguany està format per Francesc Miralles, historiador i crític d’art; Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny Hub Barcelona; Carles Taché, director de la Galeria Carles Taché; Sílvia Muñoz, historiadora i crítica d’art; Nora Ancarola, presidenta de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) i Eduard Vives, representant del Centre Cultural Terrassa, la FACC i BBVA.

L’obra guanyadora es farà pública el 17 de setembre i les obres finalistes s’exposaran al Centre Cultural Terrassa del 17 de setembre al 24 d’octubre de 2015.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari