‘Sostenir el Cel’, per començar el dia amb energia, només 5 minuts

No Comment

Al acabar una de les meves classes de txi-kung, els comentava als alumnes la necessitat de practicar alguna sèrie d’exercicis en aixecar-se pel matí. Els explicava que en lloc de prendre un cafè per despertar el nostre cos, era molt més saludable realitzar alguns exercicis per oxigenar-lo i activar la nostra energia.

Alguns d’ells em contestaven que pel matí s’estan al llit fins l’últim moment i que en llevar-se surten corrent cap al treball. Aquests comentaris, que en són reflex d’un costum molt comú, m’animen a fer una proposta, com és que amb 5 minuts per dia seria suficient, com a mínim, per fer un exercici molt senzill i molt complert que es diu Sostenir el Cel. Aquest exercici ajuda a millorar la circulació energètica entre els òrgans que es troben a la part de davant del nostre cós, es a dir, els que formen el sistema respiratori, cardiovascular, digestiu i intestinal, i a més ens posa les piles per començar el matí amb energia. sostenir el cel

A grosso modo, el moviment consisteix en pujar les dos mans per sobre del nostre cap i estirar els braços. Per realitzar-lo correctament el que hem de fer és col·locar-nos dempeus, amb les cames una mica flexionades, la pelvis en retroversió (basculada cap endavant), l’esquena recta i la barbeta una mica ficada cap al pit. A partir d’aquí hem de col·locar les mans amb el palmell cap a munt davant de l’abdomen i amb els dits entrellaçats.

El moviment comença estirant les cames i pujant les mans per davant del cos fins que arribin al pit. Un cop aquí, s’han de girar les mans tota una volta fins que tornin a estar els palmells cap a munt, és a dir 360º, i seguirem pujant-les, en aquesta ocasió seguint-les amb la mirada i tirant el cap una mica amunt.

La pujada de las mans ha de ser perfectament vertical, a fi de no arquejar l’esquena. Just abans d’acabar d’estirar els braços, tornarem a acostar la barbeta al pit, col·locarem les mans per sobre del cap i acabarem d’estirar els braços realitzant un agradable estirament.

Seguidament separarem les mans cap als costats i fent un moviment circular les baixarem pels costats del cos fins que tornin a trobar-se davant de l’abdomen. Allà tornaran a unir-se els dits per tornar a repetir l’exercici, el qual s’hauria de repetir un mínim de sis vegades.

La nostra respiració, que és allò que marca el ritme de l’exercici, ha de ser nasal i mentre es pugen els braços s’inspira i al baixar-los s’espira. Tot el moviment ha de ser molt suau i relaxat, a excepció de l’estirament que ha de ser progressiu però mai intens.

Ivan Trujillo Cuevas. Professor de Txi-kung i Tai-txi de Wudang

www.alquimiainterna.com

Related Articles

Deixa un comentari