Synusia es tenyeix de negre amb “La piel del oso”

No Comment

detalle-vinyeta-home-200 osoAvui dijous, 19 de febrer (19:30h, Synusia) l’il·lustrador terrassenc Oriol (Oriol Hernández Sánchez, 1983) donarà la pinzellada negra amb la presentació del còmic La piel del oso (Norma Editorial, 2012) dins el cicle #FebrerNegreAlCandela. Amb aquesta obra va ser guardonat amb el Premi Autor Revelació al Saló Internacional del Còmic de Barcelona (2013), el Premi Mor Vran a la millor BD policial o negra que entrega l’Associació francesa Goéland Masqué (2013) i la nominació al premi Ouest-France.

El protagonista de La piel del oso és Amadeu, un noi de quinze anys que es dedica a llegir l’horòscop diari a l’ancià Don Palermo. Aquest últim no ha estat sempre un vell desvalgut sinó que a la seva joventut va ser un aspirant a mafiós. Va treballar a les ordres d’un dels capos més poderosos de la seva ciutat. Es tracta d’una història d’amor i màfia plena de traïcions, violència i somnis trencats que fita plenament en aquest cicle fosc de febrer a l’Ateneu Candela.

Considerat un dels dibuixants amb més futur del còmic, Oriol es va introduïr professionalment en aquest món a través del mercat francès de la mà del guionista Zidrou. L’any 2010 va publicar una historieta curta a Joyeuses nouvelles pour petits adultes et grands enfants (Dupuis) i dos anys després, al 2012,  va publicar La piel del oso amb el mateix autor. Actualment està treballant de nou amb Zidrou en un projecte titulat Les 3 fruits.

A nivell de formació, va estudiar a l’Escola Joso entre 1996 i el 2002, on actualment imparteix l’assignatura “Il·lustració digital”. En altres àmbits laborals ha treballat en il·lustració, publicitat i animació destacant el seu pas per Filmax, participant en les pel·lícules Donkey Xote i Nocturna. L’any 2010 va il·lustrar els llibres El Zombi i ¡A mí no me gustan los libros! (Algar Editorial).

 

 

 

 

 

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari