Synusia presenta dijous “Las niñas salvajes”, obra de ciència ficció i feminisme d’Ursula K. Le Guin

No Comment

Aquest dijous 21 de maig, la llibreria Synusia, l’editorial Virus i La Veïnal conviden a la presentació online de Las niñas Salvajes, d’Ursula K. Le Guin, escriptora de ciència ficció i feminisme. La presentació serà a les 19 h a través del canal Youtube de Synusia, i comptarà amb la participació de la seva traductora, Arrate Hidalgo, i de l’escriptora i traductora Helen Torres.

Las niñas salvajes narra la història de dues joves nòmades que són raptades i criades en una societat d’espasa i seda. Les protagonistes —rebatejades pels seus captors com Mal i Modh— són despullades de la seva cultura i socialitzades com a esclaves en una civilització de complexes jerarquies que se’ns fa a la vegada estrangera i familiar. Malgrat tot, les noies conservaran una identitat dual que impregna la narració d’aquesta història a mig camí entre el relat de maduresa i el conte de fantasmes.

Tot mostrant amb prosa sòbria i afilada les línies de contacte entre esclavitud, supervivència parentiu, Le Guin ens llança una sèrie de preguntes sobre el poder, el gènere i l’economia, cap de les quals té una resposta fàcil. Al cap i a la fi, en aquesta breu fantasia, fosca i arenosa, l’estabilitat en les condicions de vida suposa una tasca complexa: la negociació constant del grau a què cadascú es doblega davant l’autoritat.

Related Articles

Deixa un comentari