Taller per bussejar en l’univers de la poesia als Amics

No Comment

Curs_poesia_Amics_2016_2017

Escriure poesia pot ésser un ofici, una afició, una forma d’evasió; però sempre és un plaer. Federico García Lorca va definir la Poesia com la unió de dues paraules que hom no va suposar mai que poguessin anar plegades, i que formen una cosa així com un misteri. El poema és la nau en la que viatja el sentiment, el vehicle de la creació poètica i per això el poeta ha de dur un plànol dels llocs que recorrerà i ha d’estar segur enfront de les mil belleses i mil lletjors disfressades de bellesa que han de passar davant dels seus ulls.


 

El proper 3 d’octubre s’iniciarà el nou curs del TALLER D’ESCRIPTURA POÈTICA en el que es tractarà de desxifrar una part d’aquest misteri, però sobretot, els assistents s’hi endinsaran de ple. La intenció és descobrir què és la poesia en realitat, què ens empeny a escriure, i quina relació hi ha entre la forma i el contingut de la poesia. I es farà a través de les sessions, de les lectures proposades i de les visites de diferents poetes que parlaran des de la seva pròpia experiència. Aquest serà un taller eminentment pràctic, en el qual els/les assistents aniran escrivint els seus propis poemes, que seran comentats durant les diferents sessions.

El temari del taller és el següent:

1.       EL PAPER EN BLANC
1.1.    Forma i contingut: adequació
1.2.    Elements de la poesia: ritme, rima, mètrica
1.3.    Figures literàries
1.4.    Tipus d’estrofes

2.       QUÈ ÉS I QUÈ NO ÉS POESIA
2.1.    Desmuntant mites sobre la poesia
2.2.    El llenguatge poètic
2.3.    Els temes de la poesia
2.4.    Llegir poesia: el criteri lector

3.       LA VOCACIÓ D’ESCRIURE
3.1.    El naixement de la poesia
3.2.    Per què escrivim
3.3.    Poesia i veritat
3.4.    Poesia i transcendència

Impartiran el taller els poetes Esther Cánovas i Ernesto Frattarola:

ernesto_esther

 

Esther Cánovas va estudiar Filologia Hispànica a la UAB, i es va especialitzar enescriptura de poesia a través de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i l’Aula de Lletres. És autora del poemari “Al sol de las horas” (Parnass Ediciones, 2013). Igualment, va ser una de les autores premiades a la convocatòria Voces Nuevas, de l’editorial Torremozas, publicant alguns dels seus poemes a la XXVI selecció del premi. Es dedica a la docència de poesia des de l’any 2010.

Ernesto Frattarola va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, i és autor dels poemaris “Herido mármol” (Suburbia Ediciones, 2014) i “Uno” (Isla de Siltolá, 2015). Ha participat amb els seus poemes en diversos llibres d’autor, i va ser premiat al Certamen Literari de Nou Barris l’any 2010. Ha impartit tallers i cursos de poesia durant els darrers anys, tant a Terrassa com a Barcelona.

Dates i horari
El taller es durà a terme a Amics de les Arts i Joventuts Musicals els dilluns, de 18:30 a 20:00h. Constarà de 32 sessions, les dates de les quals seran les següents:

– 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre
– 7, 14, 21 i 28 de novembre
– 12 i 19 de desembre
——————————————
– 9, 16, 23 i 30 de gener
– 6, 13, 20 i 27 de febrer
– 6, 13, 20 i 27 de març
——————————————
– 3, 17 i 24 d’abril
– 8, 15, 22 i 29 de maig
– 5 i 12 de juny
—————————————–

Preu i inscripcions
En el preu del taller hi són incloses les sessions, així com el material que es facilitarà als assistents, i les activitats a realitzar. El preu total del taller varia en funció de les modalitats de pagament, que són les següents:

– Pagament del taller complet:    400€
– Pagament per cada trimestre:  420€ (a raó de 140€ trimestrals)
– Pagament mensual:                 450€ (a raó de 50€ mensuals)

Els socis d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals tindran un descompte del 15% sobre el preu corresponent a la modalitat de pagament que escullin.

Les inscripcions al taller es realitzaran a Amics de les Arts i Joventuts Musicals, de forma presencial, també telefònicament, trucant al 937859231 o bé per e-mail, escrivint a: info@amicsdelesarts-jjmm.cat.

 

 

 

Related Articles

Deixa un comentari