Tarragona acull la presentació del 35è Aplec Internacional de cultura popular organitzat per Adifolk

No Comment

Amb la voluntat de fer itinerant arreu del territori aquest acte, Adifolk ha celebrat aquest matí la presentació del 35è Aplec Internacional a la ciutat de Tarragona, concretament al Centre Cultural Antic Ajuntament. L’edició presentada se celebrarà els propers 16,17 i 18 de juny a la ciutat austríaca de Villach.

L’Aplec Internacional és una mostra de cultura popular catalana que, any rere any, porta en algun punt del globus terraqui una mostra de la cultura genuïna de casa nostra i combina l’exhibició dels participants catalans amb conjunts locals de la localitat amfitriona.

En l’acte celebrat aquest mateix matí, s’han donat a conèixer els grups seleccionats per prendre part de l’Aplec d’enguany, així com també l’ampli programa d’actes previst per a aquests dies. El grups seleccionats, a banda de ser representants de les diferents disciplines de la cultura popular de casa nostra, també provenen d’arreu del territori català, seguint un equilibri pel que fa a representació territorial. Alguns dels grups que participaran a l’Aplec també han sigut partícips de l’acte de presentació de l’esdeveniment. La Mulassa de Tarragona, l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, Pradescor de Prades, Gegants i Capgrossos del Catllar, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Catalana d’Entitats Corals i el Foment de les Tradicions Catalanes, no s’han volgut perdre la cita.

En l’acte, han intervingut Ivan Besora, president d’Adifolk i Inés Solé, com a consellera de cultura de Tarragona. Besora ha remarcat que “l’Aplec vol contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació”. Ha afegit que a Adifolk els il·lusiona la resposta que hi ha hagut en la convocatòria de la 35a edició: “Els grups tenen moltes ganes d’arribar i que Catalunya es faci present a Villach”.

Per la seva banda, Solé ha agraït que Adifolk “hagi escollit Tarragona per presentar aquesta edició de l’Aplec, atès que és una ciutat amb una cultura popular rica i viva”.

Related Articles

Deixa un comentari