Teatre: “Les cartes i els dies. Escrits entre Gabriel Ferrater i Helena Valentí”, Fem sala, Amics de les Arts, 11 febrer

No CommentLa inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar. Subtilment, la passió per la traducció i l’escriptura de Valentí i el plaer per escriure poesia d’ell es van desvetllant en aquestes cartes, poemes i escrits que corresponen als anys seixanta. Es van construir l’un a l’altra. Ella tenia gairebé vint anys i ell, amb trenta-vuit, ja deia que acabaria la seva existència abans de fer-ne cinquanta.

Assistim a una relació que sura per sobre del clima irrespirable de la dictadura, de la qual se n’aparten en viatges per Europa i amb projectes literaris en el context cultural català.

Va ser el primer poeta modern de la literatura catalana de postguerra i el que més influí en la joventut i els poetes posteriors. El seu caràcter independent i racionalista i la seva erudició començaren en la biblioteca de casa seva, ja que no va anar a escola fins als deu anys. El seu llibre més important és Les dones i els dies (1968)

Dissabte 11 de febrer de 2023, a les 20:30h

Sala J. Cardellach (C/ Teatre, 2 – Terrassa)

Venda d’entrades a  Entrapolis.com

Related Articles

Deixa un comentari