Terrassa celebra el Sant Jordi més reivindicatiu per la llibertat dels presos

No Comment

La Diada de Sant Jordi d’enguany ha resultat tan exitosa i multitudinària com és habitual. A la vegada, i donada la situació política al país, ha esdevingut també una jornada de demanda de llibertat pels presos polítics, i contra la repressió patida per les pròpies idees, ben bé des del passat 1 d’octubre i els esdeveniments posteriors. Això sí, tot s’ha desenvolupat dins l’ambient festiu que caracteritza aquesta diada, i on la cultura i la reivindicació política han anat de la mà.

Pancartes demanant la llibertat dels presos polítics, a la Plaça Vella en la Diada de Sant Jordi. Foto CDR Terrassa

Parades, roses, llaços grocs i, sobretot, els llibres, han esdevingut els protagonistes als carrers de Terrassa. Com cada any, diverses entitats locals han ocupat les places per donar-se a conèixer (fins a 287 parades de venda de roses i llibres registrades). També els ha servit, com no, per recaptar uns diners molt necessaris per tirar endavant els seus projectes en marxa.

A la plaça Vella s’ha desplegat una pancarta gegant demanant la llibertat dels presos polítics. En aquest sentit, les parades del CDR han tingut molt èxit i han destacat al llarg de la jornada, tot recreant un phtocall en què t’hi podies posar un nas de pallasso al costat d’un guàrdia civil, en referència al regidor Jordi Pessarodona, que ha estat denunciat per un delicte d’odi per fer-ho d’aquesta forma dies enrere, però amb un policia de debò. Juntament amb les habituals a la Plaça Vella, o les d’organitzacions polítiques del Raval de Montserrat, que han estat de nou els punts que més gent han atret i on més activitats s’hi ha concentrat al llarg de la jornada.

La cultura egarenca, com no, també havia de ser protagonista, amb actuacions pels carrers de les diferents colles de cultura popular. Els autors terrassencs han tingut l’oportunitat de donar a conèixer les seves darreres obres, gràcies també a les entitats que més treballen per promoure les arts i la literatura en un entorn de proximitat, com ara els Amics de les Arts, l’Ateneu Terrassenc, i les llibreries Synusia i La Temerària, entre d’altres col·lectius a destacar.

Related Articles

Deixa un comentari