Terrassa de Vins i les “Bótes d’art”

No Comment
Cartell de la 2ª edició de Terrassa de Vins Cartell de la 2ª edició Terrassa de Vins

Els propers 14, 15 i 16 de novembre (al Recinte Firal de  Terrassa) la ciutat de Terrassa acollirà la 2ª Edició de Terrassa de Vins, una fira amb el propòsit de fomentar la cultura del vi com a part del patrimoni cultural gastronòmic de Catalunya. L’edició d’enguany estarà adreçada a les excel·lències de la DO Pla de Bages i inclourà un nou protagonista, l’oli.

Les diverses activitats que proposa la organització de la fira són ben variades, tot i que sempre tenint el vi com a marc de referència. En coneixerem el procés d’elaboració d’aquesta beguda tan pròpia de la nostra terra, conversarem amb les persones que formen part dels cellers i en coneixerem les tasques que hi realitzen, ens explicaran les dificultats del treball al camp i com aconseguir un producte de qualitat. A més, podrem gaudir de maridatges dels millors vins a ritme de swing o ens posarem al dia amb les noves tendències de moda i vi a la desfilada Casual & Wine. I pels que vulguin passar a nivell expert, acompanyaran els nostres tasts més atrevits i suggerents els reconeguts sommeliers i enòlegs David Seijas, Anna Casabona, Clara Antúnez, Eneko Iribarren, Esteve Esteve, Alex Illa, Néstor Gracia i Montse Martínez.

Una de les propostes culturals d’interès emmarcada en els actes d’aquesta 2ª Edició de la fira Terrassa de Vins és l’exposició “Bótes d’Art”, emplaçada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i que es podrà visitar fins el 16 de novembre. En aquesta es pot veure la íntima relació que s’estableix entre l’art, la cultura i el vi gràcies a la transformació de 14 tines antigues provinents de cellers de la DO Pla de Bages per part de 14 artistes provinents de la comarca del Bages. Cadascuna d’elles ha estat transformada en suport, en una escultura o en instal·lació per tal de generar un llenguatge comú en el que el vi sigui la inspiració.

L’exposició “Bótes d’Art”, creada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, amb la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, donarà per finalitzada a la nostra ciutat la seva itinerància de gairebé dos anys per diverses ciutats de Catalunya.

Related Articles

Deixa un comentari