Terrassa serà la seu d’una trobada europea de ciutats i agents culturals

No Comment

Un grup de professionals de l’àmbit cultural de diferents països europeus participaran en un ampli programa de treball i activitats per conèixer les polítiques i els projectes culturals que es desenvolupen a Terrassa Terrassa acollirà els dies 28 i 29 de setembre una trobada d’agents de l’àmbit cultural de diferents ciutats europees participants en el projecte “La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa”, impulsat per la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i la Xarxa Culture Action Europe. En el marc d’implantació d’aquest projecte, del que Terrassa en forma part des de l’any 2015, s’han posat en marxa les diferents fases par tal d’aconseguir la seva implementació. Entre aquestes, es contemplen un seguit d’activitats d’aprenentatge entre iguals (“Peer-learning”), com la que es durà a terme a Terrassa els dies 28 i 29 del proper mes de setembre.

Després de participar en altres dues sessions de treball a ciutats com Lisboa (Portugal) i Esmirna (Turquia), aquesta nova reunió es durà a terme a Terrassa amb l’objectiu de donar a conèixer les polítiques culturals que es desenvolupen a la ciutat, així com difondre entre les persones participants a la trobada els projectes culturals de referència que s’hi duen a terme i que puguin servir de referència i model per a la resta de ciutats que formen part d’aquesta iniciativa europea.

Amb aquesta intenció, les jornades es dividiran en quatre grans blocs temàtics: La Creació Contemporània, Gènere i Drets Culturals, on els participants podran conèixer projectes com ara els festivals Elixir poètic o el TNT (Terrassa Noves Tendències); Cultura i Espai Públic. Governança on està previst visitar i conèixer de primera mà les activitats que es desenvolupen en espais com el Parc Audiovisual de Catalunya. Un tercer bloc temàtic serà la Presentació de Projectes de naturalesa pública i d’Iniciativa Social amb el qual els assistents a les jornades rebran tota la informació relativa a projectes com ara el Llibre Blanc de la Cultura de Terrassa o la reforma i recuperació del Condicionament Terrassenc com a espai cultural per a la ciutat, entre d’altres. Per últim, i dins del bloc temàtic de Cultura, Espai Públic i Economia Social, es donaran a conèixer espais com el parc de Sant Jordi o el nou equipament cívic de la Maurina i projectes com la candidatura de la Seu d’Ègara a patrimoni mundial de la humanitat o el treball d’algun o alguna artista local, a través d’una visita al seu estudi.

Terrassa, ciutat pilot de l’Agenda 21 de la cultura

Terrassa forma part del programa “La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa”, juntament amb les ciutats europees de Gabrovo (Bulgària), Galway (Irlanda), Esmirna (Turquia), Lisboa (Portugal), Namur (Bèlgica), Swansea (Gal·les), Maastricht (Holanda) i Timisoara (Romania). Es tracta d’un programa impulsat per la CGLU i per Culture Action Europe, que ha de permetre a les ciutats europees participar en un procés d’aprenentatge basat en els principis i les accions de Cultura 21: Accions; l’aprofundiment del treball de CGLU en matèria de cultura i desenvolupament sostenible; i assolir l’experiència i els coneixements de Culture Action Europe en matèria de representació i de presa en consideració de la veu dels agents de la societat civil de la cultura.

La ciutat de Terrassa també ha estat reconeguda com un exemple de bones pràctiques a través del projecte Ciutat del Cinema per part del Jurat del Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic Cultura 21, a aquelles ciutats i personalitats que hagin destacat per la seva aportació a la cultura com a pilar del desenvolupament sostenible.

Trobareu més informació sobre el projecte de ciutats pilot de la Cultura al web: http://www.agenda21culture.net/index.php/ca/newa21c-cat/pilot-cities-cat

Related Articles

Deixa un comentari