Tessa Julià Dinarès presenta la seva nova novel·la: ‘La pell girada’, demà 11 desembre als Amics

No Comment

La Tessa Julià Dinarès presenta una nova novel·la, La pell girada. Serà a Terrassa el dia 11 de desembre, a les 19 hores, als Amics de les Arts, i el dia 17, a les 19 h, al casal de cultura de Matadepera.

És un viatge iniciàtic a l’interior d’una persona per trobar el per què de les renúncies que ha fet al llarg de la seva vida. Al temps que una reflexió sobre els moments i fets socials, polítics i culturals viscuts en aquest temps, entre la Matadepera infantil i Terrassa, fins arribar al moviment de la indignació o 15M.

sinopsi

Eulàlia creix condicionada per l’educació religiosa i severa de finals dels cinquanta. La consciència social se li desvetlla en conèixer Lola i les barraques del Barco de la Juana. Descobreix el compromís polític als 18 anys de la mà d’en Marcel, amb qui també mantindrà una primera relació sentimental, tan intensa com breu.

Això no obstant, la seguretat que li ofereix en Pere la porta a casar-s’hi, tot confiant equivocadament que oblidarà en Marcel.

El 2011, en Marcel mor i l’Eulàlia s’estampa davant el mirall que la mostra tal com és ara: sense il·lusions, treballant d’esma a l’escola i, el que és pitjor, amb dubtes i remordiments que l’han rosegat durant anys. En Lluc, el seu fill, ja té 28 anys i és un dels ponents que participa en les assemblees de l’acampada del moviment dels indignats del 15M.

La pregunta és clara: com afrontar la realitat? Cal destapar els secrets? És possible compaginar veritat i llibertat?

Related Articles

Deixa un comentari