Tigomigo: l’espai de diàleg, experimentació i creativitat de l’art contemporani egarenc

No Comment
Cavilaciones. Foto: PV Cavilaciones. Foto: PV
Grunge. Foto: PV Grunge. Foto: PV

L’Estudi Tigomigo, espai de trobada i difusió de les diferents propostes d’art contemporani d’artistes emergents de l’Ègara o voltants, va obrir les seves portes el passat 20 de setembre amb una doble exposició que finalitza el proper 6 de desembre. Aquesta doble proposta artística inicial és d’allò més interessant i del tot recomanable de visitar abans que finalitzi.

Per una banda, la fusió entre l’stencil art i la gràfica digital del solsonès Martí Pérez, més conegut com a Grunge, en la que es ret homenatge al còmic underground, la cultura pop i el rock així com el cinema clàssic de terror per crear un univers apocalíptic i pertorbador on hi conviuen, amb ironia, David Bowie, el monstre del Llac i personatges de la mitologia de l’horror. A través dels seus quadres, Martí Pérez ens proposa un joc de referències creuades reinterpretant els arquetips del còmic i de l’art urbà.

Per una altra banda, la ceràmica minimalista sota el títol de Cavilaciones de la veneçolana Jeniffer Ferrer, en la que proposa una reflexió entorn la bellesa i el pas del temps. La fusió entre l’arbre de la vida i l’arbre del coneixement és l’obra central d’aquesta exposició tractant-se d’un majestuós arbre del que sorgeixen aquells fruits misteriosos que obliguen a l’espectador a reflexionar sobre la fugacitat de l’experiència humana, la bellesa i la seva inexorable transitorietat. A més, a través de les múltiples lectures de les expressions del rostre humà, l’artista reflecteix la transitorietat de la vida i de la bellesa. Els seus busts de porcellana reflecteixen la dualitat del rostre com a presó i escut, i es converteixen en miralls que conviden a l’espectador a un exercici d’introspecció.

Related Articles

Deixa un comentari