Torna el Circ de l’Any, la cita dels terrassencs per celebrar l’any nou organitzada pel Tub d’Assaig al Centre Cultural

No Comment

La 10a edició de l’esdeveniment va tenir lloc el passat diumenge 8 de gener, i va comptar amb prop de 700 assistents i la col·laboració de Cia. Balusca, MuMusic Circus i Joaquim Ciocca


Com cacirc any 2017 - photo.martagcda any durant aquestes dates, el passat diumenge 8 de gener es va realitzar el Circ de l’Any al Centre Cultural, la gala de circ organitzada per l’associació de circ egarenca Tub d’Assaig 7,70 en el marc de la 5a temporada BBVA de Circ. L’esdeveniment, que ja és tot un clàssic del Nadal a la ciutat, va celebrar la seva 10a edició davant de 695 assistents (l’aforament era de 733 persones) i va comptar amb la col·laboració de tres companyies: Cia. Balusca (Terrassa), MuMusic Circus (Sant Celoni) i Joaquim Ciocca (Suïssa).

El Circ de l’Any pretén ser una festa per a grans i petits. Albert Fernàndez, del Tub d’Assaig, explica que “és especialment una creació per a tots els públics, sense entrar en els tòpics d’‘això és per a nens’ i fer un circ fàcil. Ens agrada arriscar, que ho puguin gaudir adults i infants”.

En aquesta darrera edició, la música en directe ha estat la protagonista al llarg de la funció; el punt de partida, segons Fernàndez, fou que els 6 artistes que entraven en escena tenien els seus propis números: “un dels objectius era aconseguir enllaçar-los sense que el format (de 360º) fos el d’un gala de circ corrent, sinó que totes les exhibicions quedessin compactades en un sol espectacle”.

Pel que fa a la seva preparació, els artistes del Tub d’Assaig destaquen que “econòmicament és difícil trobar dies per assajar, perquè cada companyia té els seus compromisos”. Els egarencs tenen una comissió que es dedica a plantejar les produccions del Circ de l’Any, Festa Major i el Festival de Circ i que “intenta que les diferents actuacions tinguin la seva pròpia coherència i buscar un equilibri per a cada esdeveniment, per tal de tenir una oferta variada i de qualitat”.

El Tub d’Assaig comença amb bon peu un any dolç: aquest 2017 compleix el desè any del seu naixement, i ho commemorarà amb diverses activitats que s’anunciaran en breus.

Júlia Velilla

imatges de Marta GC

Related Articles

Deixa un comentari