Trobada de grafits i art urbà a La Descomunal #5

No Comment

Des de que va engegar ara fa uns mesos, l’espai artístic de La Descomunal ha esdevingut un interessant punt de trobada de diferents disciplines artístiques i un moment idoni per copsar com batega el cor cultural de la nostra ciutat. Aquest divendres se celebrava la cinquena edició d’aquesta iniciativa de BaumannLab i Final de Trajecte, la qual ha tingut com a protagonista el món dels grafits i l’art urbà. La trobada ha estat organitzada per Majara Studio, i ha tingut lloc al carrer , al costat de la Plaça del Vapor Ventalló.

ladescomunal5_2 Els artistes participants a LaDescomunal#5 debaten sobre els graffiti i l’art urbà

En aquesta edició graffitaire han participat de Funkie Flasher (Flash), la Mariana Duran (Oips), Morcky, Anna Taratiel (Ovni) i Gerard Pla, tots ells joves artistes locals. També ha col·laborat el grup recentment creat dels Urban Sketchers, que surten als carrers per dibuixar en la seva llibreta tot allò que els envolta i els interessa de la ciutat.

Durant la jornada, a banda de la pintada del mur que s’havia habilitat a l’efecte (al Carrer de Joan Baptitsta Galí) hi va haver un animat debat al voltant de la situació dels graffiters en general i en concret a la ciutat, on es va parlar de l’estigma que hi ha darrera d’aquesta mostra artística al carrer, quan se’ls titlla d’embrutar els murs i fatxades, de la dificultat de fer-se un forat en aquest món i poder assolir viure del seu art, o de les traves que sovint les administracions públiques posen en el seu camí. També va haver-hi temps per reivindicar que el grafit, tal com es va fer palès en aquesta trobada, és també una activitat cultural de dones.

La propera trobada de La Descomunal, que se celebrarà dintre de dos mesos, seguirà el fil de l’art polític , i serà organitzat pel jovent del Casal Popular l’Atzur.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari