Trobada d’Urban Sketchers Catalunya el proper 7 de juliol

No Comment

Urban Sketchers Terrassa agrupa dibuixants urbans a la ciutat amb l’objectiu de dibuixar in situ, amb diverses eines i suports, els racons de Terrassa.


La ciutat acollirà la IIIa. Trobada USK a Catalunya, després d’haver-se realitzat la primera a Ultramort (Girona – 2016) i la segona a Vic el passat 2017. Aquestes dues darreres trobades van ser organitzades pels grups USK Girona i USK Osona, respectivament. A part d’aquests dos col·lectius, el grup d’sketchers compta amb grups oficials a Barcelona i Terrassa.

Aquesta edició començarà dibuixant la Masia Freixa a les 10 del matí i, a continuació, es podran triar 3 rutes de dibuix: la modernista (Mercat de la Independència i “Antiga Sociedad de Electricidad” que actualment acull el restaurant Viena); la històrica (Ajuntament de Terrassa, Torre del Palau i Catedral de la Plaça Vella) i industrial (mNACTEC). Els inscrits podran escollir a quina de les rutes es volen acollir. Al migdia es farà un dinar al Centre Cultural el Social i a la tarda es tornaran a oferir 3 itineraris amb diversos centres d’interès: modernista (Casa Alegre de Sagrera i Casa Baumann); històrica (Seu d’Ègara i Castell Cartoixa) i natura (Jardins Casa Alegre de Sagrera i Parc de Vallparadís). El dia acabarà a la Jazz Cava dibuixant música en viu.

L’Urban Sketching té el seu origen l’any 2007, quan el periodista i il·lustrador català Gabriel Campanario, que residia a Seattle, va decidir crear el moviment Urban Sketching. A través de les xarxes socials el moviment es va fer gran i es van anar creant diversos grups repartits per tot el món. Aquest moviment va néixer gràcies a un increment de persones arreu del món que practiquen l’sketching i organitzen trobades per captar paisatges, la vida urbana, festes o esdeveniments, entre d’altres. El col·lectiu Urban Sketchers Catalunya pertany a l’organització i dibuixa ciutats prop d’on viuen i els viatges que fan.

Us deixem el manifest sketcher on s’expressa l’essència d’aquest moviment artístic:

  • Dibuixem in situ, a cobert o a l’aire lliure, capturant directament el que observem.
  • Els nostres dibuixos expliquen la història del nostre voltant, dels llocs on vivim i on viatgem.
  • Quan dibuixem documentem un lloc i un moment determinat.
  • Som fidels a les escenes que presenciem.
  • Celebrem la diversitat d’estils i utilitzem qualsevol tipus d’eina i suport.
  • Ens ajudem mútuament i dibuixem en grup.
  • Compartim els nostres dibuixos a internet.
  • Mostrem el món, dibuix a dibuix.

Related Articles

Deixa un comentari