[Trobo l’art que t’agrada] Empremta d’una passió a TigoMigo

1 Comment
Empremta d’una passió
Per Entinta edicions d’art
Espai Tigo Migo, fins el 9 de juliol de 2016

En poc temps hem pogut gaudir a Terrassa de tres exposicions amb el gravat com a protagonista: Impressions al Centre Cultural, l’exposició de gofrats de Carme Colldecarrera a Abrils i fins el 9 de juliol aquesta Empremta d’una passió a l’espai TIGO MIGO del col·lectiu Entinta, edicions d’art.

FullSizeRender Falca de Judit Gil, d’Empremta d’una passió. Foto: LM

Amb sort, avui ja no hi haurà aficionats a l’art que considerin el gravat una tècnica menor, ni que considerin que per no ser única una peça no pot ser original. La Història de l’Art està plena de grans gravadors, molts dels grans mestres, han fet gravats. Rembradt (1606-1669) va ser, però, un dels primers en emprar aquesta disciplina amb el concepte d’obra de creació, i Giambatista Piranesi (1720-1778) va dedicar la seva carrera com a artista plàstic a aquesta difícil tècnica. Després, Goya, Picasso, Miró, Tàpies… en són només alguns que van deixar grans obres en forma de gravats.

Entinta edicions d’art es va formar a Barcelona al 2007, i un dels seus objectius és apropar el gravat al gran públic. Per aconseguir-ho han obert el seu taller als visitants i han participat en nombroses fires i projectes col·lectius. De fet, a Tigo Migo es poden veure dues col·leccions sobre la creació artística i el vi. La sèrie de gravats Intensitats que vol expressar els diferents estímuls dels sentits després de tastar els vins i la ja anomenada Empremta d’una passió, amb la qual el col·lectiu conclou aquest vincle tan fructífer amb el vi.

He tornat al lloc d'on vic,AllisonBuchanan He toernat al lloc d’on vinc, d’Allison Buchanan, d’Empremta d’una passió. Foto: LM

Per aquesta col·lecció, els artistes van donar a tastar diferents vins a poetes, que havien de descriure amb un poema les sensacions que aquesta experiència els produïa. A partir d’aquesta obra literària els artistes plàstics han creat els gravats. L’efímera experiència que el vi provoca troba una vida més llarga en la poesia. La passió que el vi desperta es pot reconèixer en l’empremta que els gravadors han deixat als papers de la mostra. La passió pel vi i per la poesia és l’empremta que crea els gravats.

Intensitats Algunes de les peces d’Inspiracions. Foto: LM

Però aquesta relació amb el vi no és només conceptual i temàtica. En les dues col·leccions arriba a la forma, a la matèria, al tacte. Els gravats d’Intensitats i molts de la sèrie Empremta, estan emmarcats amb caixes de vi o fins i tot prenen la caixa com a part de l’obra, com He tornat d’on venia, obra plàstica de Allison Buchaman sobre el poema de Estel Solé, o Falca de Judit Gil sobre el poema d’Anna Ballbona i Puig.

En fi, com sempre a Tigo Migo, una proposta original i de gran qualitat, molt ben presentada.

Carrer del Viveret,17
08221 Terrassa
Barcelona
info@tigomigo.com
93 129 66 91 – 671 23 08 59
De dimecres a dissabte
Tardes de 16:00 a 20:30
Dijous i dissabte
de 10:00 a 14
Qualsevol altre horari amb
cita previa: 671 23 08 59

Laura Mendiluce (FbBloc)

troboartquetagrada_logo

Related Articles

1 Comment

  1. Laura Mendiluce

    Demà acaba Empremta d’una passió a l’espai Tigo Migo

Deixa un comentari