[Trobo l’art que t’agrada] ESPAI G Exposició 20 anys, desembre 2016 gener 2017

No Comment

Tots els aficionats a l’art sabem de l’esplèndida trajectòria d’Espai G d’art, al carrer de la Palla de Terrassa. Qui no en sigui conscient, ara te una bona oportunitat. La Galeria fa 20 anys i ho celebra de la millor manera possible: amb una col·lectiva amb obres dels seus 20 artistes més representatius. Alguns ja fa anys que són habituals en les parets d’aquests galeria d’art, d’altres es presenten amb aquesta col·lectiva per fer, al llarg de la propera temporada, la seva primera exposició individual aquí, com és el cas de GABRIEL SCHIMITZ, amb les seves històries insinuades nascudes a partir de les figures trobades.

1.trobolartquetagrada-gabriel-schmitz

L’art figuratiu és present en la llarga història d’aquesta galeria d’art que aposta per la qualitat de l’art contemporani, qualitat sense prioritzar l’abstracció o la figuració.

I dins l’art figuratiu, el tema de la figura humana hi és molt present: de LAIA ARNAU i KEIKO OGAWA podem veure figures femenines en entorns, més lluminosos en el cas de la catalana i més ombrívols en els temes de la japonesa, MORENO & SORIA també exposa figures femenines com MARTA MOREU que les interpreta en la seves escultures de bronze.

2. trobolartquetagrada-laia-arnau
3.trobolartquetagrada-keiko-ogawa
4, trobolartquetagrada-marta-moreu

L’altre escultor que també exposa és ÀNGEL CAMINO amb algunes de les peces de la col·lecció presentada fa unes setmanes a la mateixa galeria i a la Capella de Sant Joan de Vilafranca, “Silencis, peces pel palmell de la mà”.

Seguim amb l’art figuratiu, ara amb interiors i paisatges. La MERCE HUMEDAS crea ambients íntims amb els, a vegades preciosos, i gairebé sempre “destarotats” objectes, records de temps passats i que escampa sobre les taules, tan diferents dels colorits objectes i alegres ambients de XAVIER CLARES. També són molt diferents els paisatges de JORDI FULLA, ROSA TORRES o ALBERT VIDAL i els paisatges urbans en collage de CARME ALIAGA. I entre el paisatge urbà i la composició d’objectes podríem colar les males herbes de PATRICK SUBIRATS? No ho sé… les obres exposades són el record de la seva excel·lent exposició #wrongplace del passat mes d’abril.

Diferents estils en l’art figuratiu, diferents estils en l’abstracció: FRANK JENSEN, LLUÍS ESTOPIÑAN, ANNA COMELLAS, LAURA INIESTA i M.MARZO-MART, exposen obres, com la resta dels participants en la col·lectiva, de petit i mitjà format però prou representatives dels seus estils.. I l’ANNA VALLS exposa quatre excel·lents peces amb els colors i matèries tan representatius de les seva obra amb els quals evoca tot allò que la Natura li fa sentir. En aquesta ocasió ha triat els torrats i coures i els blaus i plates.

5. trobolartquetagrada-anna-valls

La resta d’artistes que participen en l’exposició són:

EMES

J.GASSET FLINCH

EWE GUEST

JOSEP GÜELL

LLUÍS IVERN

JO MILNE

6.ESPAIGDART-1995-2016-trobolartquetagrada

Una excel·lent exposició col·lectiva que permet als aficionats i habituals de la Sala reconèixer els artistes que han construït l’estil determinat i plenament identificable d’aquesta galeria d’art i als visitants novells fer-se una idea, resumida però molt clarificadora del que és ESPAI G D’ART.

Felicitats, i cap els propers 20

Ah! I com marca la tradició, no pot haver celebració sense cava. El dia de la inauguració es va presentar el cava d’autor Brut Nature Portell, etiquetat amb reproduccions d’obres dels artistes participants. Una fantàstica idea.

7-trobolarquetagrada-cava

Laura Mendiluce (FbBloc)

(fotografies de Laura Mendiluce)

troboartquetagrada_logo

Related Articles

Deixa un comentari