[Trobo l’art que t’agrada] Exposició Impressions, al Centre Cultural

No Comment

IMPRESSIONS
Fins al 28 de maig, Sala 3 del Centre Cultural
Rbla. d’Ègara 340, Terrassa

Horari
De dilluns a dissabte de 16h a 21h
Diumenges i festius oberts els dies de funció
Entrada lliure


Malgrat les crisis i les grans guerres, o potser com a conseqüència d’elles, l’Europa de començaments del s.XX va ser, sense cap dubte, una de les èpoques més importants en la Història de l’Art i París molt especialment. L’exposició de gravats de la Sala 3 del Centre Cultural, Impressions, pot ser una excusa per recordar una miqueta aquella època fascinant a partir de les figures de Margueritte i Aimé Maeght.

trobolarquetagrada Impressions Centre Cultural 1 Imatge general de l’exposició al Centre Cultural. Foto: Laura Mendiluce

Aimé Maeght va néixer al nord de França al 1906. Casat amb Margueritte tots es van convertir en peces clau, primer a Cannes i després de la II Guerra Mundial a París, del món de l’art. Van ser galeristes, editors i marxants dels grans artistes del moment com Giacometti, Braque, Chagall, Miró, Calder, Léger…, molts dels quals van passar pels tallers d’impressió dels Maeght absolutament capdavanters en la seva època. En aquells anys, entrat ja el s. XX, el gravat ja havia deixat de ser només una manera de reproduir imatges per convertir-se en una técnica autònoma amb unes característiques pròpies i especifiques en la creació artística.

trobolartquetagrada Impressions Centre Cultruar 2 Imatge general de l’exposició al Centre Cultural. Foto: Laura Mendiluce

La família Maeght avui continua vinculada al món de l’art des de la fundació Margueritte et Aimé Maeght, a Saint-Paul-de-Vence, al sud de França, un dels més importants espais d’art contemporani (edifici dissenyat per Josep Maria Sert) d’Europa i les galeries d’art a París i Barcelona.

1.FJM_la_dona_del_sorral_1969, Joan Miró Imatge del díptic de l’exposició

Precisament la galeria Maeght de París va fer donació a la fundació Miró de la col·lecció de gravats que ara s’exposen a Terrassa. Podem veure gravats de Valerio Adami, dissenyador i gravador italià, 1935; Georgues Braque, pintor i escultor francès, 1882- 1963; Alexander Calder, pintor, escultor i dibuixant d’EEUU 1898-1976; Eduardo Chillida, ecultor i gravador de Sant Sebastià, 1924-2002; Alberto Giacometti, escultor i pintor suís, 1901-1966; Joan Miró, escultor, gravador, pintor, ceramista català, 1893-1983; Saul Steinberg, caricaturista i il.lustrador nordamericà d’origen rumanés 1913-1999 i Antoni Tàpies, pintor i escultor català 1923-2012.

Importantíssimes les firmes i també prou representatives les obres exposades.

Laura Mendiluce (FbBloc)

troboartquetagrada_logo


El fill petit dels Maeght, Yoyo, va escriure fa uns anys La saga Maeght, ed. Lafont.

la saga maeght

Related Articles

Deixa un comentari