Un dels màxims experts en tanbojutsu imparteix un curs a Terrassa

No Comment
Pau-Ramon (samarreta negra i cabell blanc), expert en tanbojutsu, 6è dan de la Federació Nippon Budoin Seibukan. Foto: Ass. Tenshin Dojo

El mestre Pau-Ramon és una de les figures més reconegudes en tanbojutsu, la disciplina japonesa dedicada a l’estudi de les tècniques de combat amb pal curt procedents del jujutsu tradicional. El curs que va impartir dissabte a l’Associació Tenshin Dojo va assolir totes les expectatives i va congregar alumnes de diferents parts de Catalunya que van viatjar fins a Terrasa expressament per assistir al seminari del sensei.

Un refererent en tanbojutsu
Pau-Ramon és un expert en aquesta disciplina, amb un 6è dan atorgat per la Federació Nippon Budoin Seibukan. Però també és un expert en altres disciplines d’arrel japonesa com el taijitsu, el jujutsu i el kobudo.

Com a escriptor, és l’autor de diferents llibres d’arts marcials, com ara els tres volums de l’Enciclopedia de las armas japonesas. A més és col·laborador de diverses revistes d’arts marcials, com la prestigiosa publicació El Budoka. El mestre Pau-Ramon ha viatjat en nombroses ocasions al Japó. És alumne del mestre Kai Kuniyuki, tant en jujutsu com en kobudo, i fins i tot ha participat en cursos de formació amb Minoru Mochizuki, un dels personatge de referència de les arts marcials del segle XX.

Seminari introductori

El seminari impartit pel mestre Pau-Ramon en Tenshin Dojo va tenir com a finalitat introduir els alumnes en el món del tanbojutsu. El sensei va començar el curs oferint una petita explicació dels possibles orígens històrics d’aquesta arma japonesa. Tot seguit, amb l’assistència de professor Rafael Portabella va mostrar les tècniques més bàsiques d’ús del tanbo dividits en tres blocs. Es van practicar tècniques de defensa davant d’atacs de cop, d’agafada de la mà i de presa del tanbo per part de l’oponent.

Els alumnes procedien tant de Terrassa com de diferents poblacions de Catalunya. Entre els participants havia practicants d’aikido, disciplina Josep Maria Mir imparteix a Tenshin Dojo, de taijitsu, de karate shorin ryu i d’altres disciplines marcials.

Després de les vacances d’estiu, aquesta setmana Tenshin Dojo recupera el seu horari habitual. A més d’aikido, aquest any també s’impartiran classes de karate, de judo i de sumi-e (pintura japonesa).

Related Articles

Deixa un comentari