Videodrome projectarà films sobre Shakespeare aquest setembre

No Comment

Quatre pel·lícules dedicades al dramaturg William Shakespeare. És la proposta cinematogràfica per aquest mes, en el primer cicle de la nova temporada, al cinebar Videodrome, a l’Ateneu Candela, cada dimecres a les 21.30h, gratuïta i amb versió original subtitulada. L’entitat ha col·laborar en aquesta ocasió amb la Cecília Coca Peña, fotògrafa, músic i fan del cinema, per tal de confeccionar aquesta sel·lecció de films.

videodrome setembre shakespeareAvui dimecres 6 de setembre s’inaugura el cicle amb CAMPANADAS A MEDIANOCHE (1965), producció espanyola dirigida per Orson Welles que adapta i reinterpreta diverses obres de Shakespeare: “Henry IV”, “Henry V”, “The Merry Wives of Windsor” i “Richard II”. Film situat a Anglaterra, durant la guerra dels 100 anys, on Welles també interpreta al seu protagonista, Henry IV. Un film lisèrgic i tenebrós. Com a curiositat, el director de segona unitat del film va ser el nostre estimat director de sèrie B Jess Franco.

Dimecres 13 es projectarà RAN (1985) adaptació del “King Lear” per part d’un dels més grans cinestes nipons, Akira Kurosawa. Aquest director durant tota la seva carrera va adaptar vàries obres de Shakespeare situant-les al Japó medieval, afilant les katanes dels samurais amb sang i poesia. Espectacular, èpica i multi premiada coproducció japonesa-francesa i un dels últims films de samurais de Kurosawa.

Dimecres 20 arribarà el torn de HAMLET GOES BUSINESS (1987). Torna a Videodrome el director finlandès Aki Kaürismaki, aquest cop amb una lliure adaptació de “Hamlet”. Parlem d’una fàbula urbana situada a l’actual ciutat de Helnski, on Hamlet és un home de negocis d’un poderòs grup empresarial. Kaurismäki canvia la retòrica de Shakespeare per diàlegs secs i punxeguts.

Finalment, dimecres 27 es tancarà el cicle amb PROSPERO’S BOOK (1991) una molt poc convencional adaptació de “The Tempest” dirigida pel director britànic Peter Greenaway. El director fa servir l’obra de Shakespeare per teixir un film experimental que barreja la història amb potents imatges més abstractes.

Related Articles

Deixa un comentari