Videodrome se suma al #FebrerNegreAlCandela

No Comment

Videodrome #02 Febrer 2015 (pantalla)El Videodrome se suma a la programació mensual tenyida de negre de l’Ateneu Candela i dedica aquest mes de febrer a un cicle de cinema negre:

Dimecres 4
Inauguració del cicle amb el neo-noir L.A. Confidential (1997, Curtis Hanson). Es tracta de la multipremiada adaptació cinematogràfica de la novel·la de James Ellroy que ens situa a Los Angeles dels anys 50 on tres polícies es veuran inmersos en una intriga de corrupció que arriba fins a les altes esferes.

Dimecres 11
Projecció de Out of the Past (1949, Jacques Torneur), una producció de la mítica RKO. Es tracta de cinema negre clàssic amb sensibilitat de film noir. Protagonitzada per un duríssim Robert Mitchum, aquest interpreta a un detectiu retirat que rebrà una visita inesperada que el farà enfrontar-se a un passat fosc que creia haver oblidat.

Dimecres 18
Continuació amb la projecció de El crack (1981, Jose Luis Garci) amb Alfredo Landa com a protagonista. Aquest fa el paper d’un antic policia que actualment treballa de detectiu i rep l’encàrrec de trobar a la filla d’un poderós empresari que s’ha escapat de casa. Parlem de cinema negre nacional, fosc, brut, de puret i cigaló.

Dimecres 25
Fi del cicle amb Brick (2005, Rian Johnson), un neo-noir postmodern que trasllada tots els codis del cinema negre a una intriga teenager. El protagonista, Joseph Gordon-Levitt, investiga als seus companys d’institut per trobar a la seva desapareguda ex-nòvia.

Divendres 28
Hi haurà una sessió especial de Videodrome per clausurar el cicle amb la projecció de Blade Runner a l’antic cinema de barri del Coro Vell de Terrassa. L’adaptació de la novel·la de Phillip K. Dick Do androids dream of electrip sheep? combina cinema negre amb ciència ficció distòpica i està protagonitzada pels mítics Harrisson Ford, Rutger Hauer i Sean Young. Una gran oportunitat per revisar aquesta joia dirigida l’any 1982 per Ridley Scott.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari