Xerrada: Fotografiar la natura, art o passió? Amb Francesc Muntada, l’1D

No Comment

Xerrada: Fotografiar la natura, art o passió?

El dijous 1 de desembre el fotògraf Francesc Muntada oferirà una xerrada sobre el tema Fotografia la natura, art o passió?. L’acte tindrà lloc a la sala Jacint Morera dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals (entrada per C/ Sant Pere, 46), a les 19:30h.

La xerrada, organitzada pel Grup Fotogràfic de l’entitat, tindrà com a protagonista Francesc Muntada i Sagrado, que es dedica professionalment a la fotografia de natura des de fa més de 20 anys.

L’objectiu és que després de la dissertació de Muntada es pugui establir un diàleg entre els assistents sobre fins a quin punt és un art la fotografia de natura, i fins a quin punt sense passió és poden fer unes fotografies “de qualitat”.

Francesc Muntada, president del CET. Foto: PV Francesc Muntada, president del CET. Foto: PV

Escriu en Francesc Muntada:

Vaig descobrir la natura pujant muntanyes i apuntant en una llista els cims de més de tres mil metre que aconseguia als Pirineus. De mica en mica em vaig adonar que entre l’aparcament i el cim hi havia un munt de coses interessant: valls, pobles, boscos, flors i ocells. La fotografia m’ha servit per dedicar la vida allò que més m’agrada, la vida a l’aire lliure, l’observació del paisatge, la descoberta de nous camins i de nous indrets, veure com canvia la llum i voltar pel món. M’he especialitzat en la fotografia del paisatge, tot i que també dedico força temps a fotografiar plantes i animals.

He treballat amb diversos formats, des de càmeres de pas universal a grans formats amb càmeres de banc òptic que són les que més m’han seduït. Des de la fa més de 12 anys treballo amb càmeres digitals. No tinc l’hàbit de participar en concursos, però vaig ser el primer català en aconseguir una Highly commended al Wildlife Photographer of the Year, l’any 1996. He publicat fotografies a diversos països i he fet quatre llibres d’autor: Catalunya íntima, Mirades a Catalunya, el País Valencià i les illes Balears el que tenim i no podem perdre, Cims de Catalunya i Parcs de Catalunya. Ara estic preparant el 5è.

Sóc soci d’Imaginem, empresa dedicada a la formació en fotografia a base de vivències a la natura. També sóc professor al Centre per la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC, al Centre de Recursos per a la Biodiversitat Animal de la UB i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya on imparteixo classes de fotografia de Natura.

http://francescmuntada.cat/wordpress/

Related Articles

Deixa un comentari