XXI Festa del Moviment d’Esplai del Vallès, a Terrassa els 25 i 26 d’abril

No Comment

Enguany el Moviment d’Esplai del Vallès celebra la seva vint-i-unena Festa de l’Esplai al Vallès, adreçada en primer terme a tots els infants, joves i monitors/es dels esplais del MEV, però també oberta a tota la societat en general, des d’altres entitats educatives o culturals fins al públic en general. Les Festes de l’Esplai s’han organitzat històricament a diverses poblacions i indrets de tot el Vallès (Sabadell, Terrassa, el Parc de St. Llorenç del Munt, Cerdanyola, Rubí, Sta. Perpetua de la Mogoda, Polinyà, Mollet del Vallès, Montmeló o Montornès). Aquest cop el municipi que ens acull és Terrassa i es celebrarà els dies 25 i 26 d’abril. Enguany es treballarà l’educació emocional com a centre d’interès, ja que la Proposta educativa que s’ha creat al llarg d’aquest curs per oferir recursos a totes les entitats tracta aquest tema.IIIJornadaEduPub19Abr15_24

  • Una Festa per fomentar la relació entre entitats i reivindicar el lleure educatiu

La Festa de l’Esplai, a més d’una jornada lúdica, festiva i d’espai de trobada entre les nostres entitats i oberta als veïns i altres entitats del municipi on es realitza, volem que esdevingui un gran referent per al reconeixement social i de les institucions de la important tasca que les entitats de lleure duem a terme dia rere dia, una jornada que serveixi per reivindicar el valor i la importància del lleure educatiu en la nostra societat, el qual, creiem, ha de ser un dret per a tots i cadascun dels infants.

  • Les activitats

Les activitats i actes previstos són els següents:

F  11:00h: Arribada dels esplais a les escoles a deixar motxilles. Les deixem a les escoles més properes separades per colles.

F  11:30h: Jocs de coneixença.

F  13:00h: Acte reivindicatiu.

F  13:30h: Dinar.

F  14:30h: Estona lliure.

F  15:30h: Grup d’animació.

F  16:30h: Activitats de tarda (per grups d’edat).

F  18:30h: Berenar.

F  19:00h: Agafem les motxilles i anem cap a les escoles corresponents.

Acampada:

F  19:30h: Arribem a les escoles i ens instal·lem.

F  20:30h: Sopar.

F  22:00h: Activitat de nit.

F  23:00h: Dormir (petits).

F  02:00h: Dormir (joves).

F  08:00h: Despertada.

F  08:30h: Recollir les motxilles.

F  09:00h: Esmorzar.

F  09:45h: Recollir instal·lacions.

F  10:30h: Tornada a casa.

  • El Camaleó Cavaller com a centre d’interès

Després de rebre un fort impacte al cap, el Camaleó Cavaller va oblidar totes les emocions i va decidir demanar ajuda a tots els esplais del Moviment d’Esplai del Vallès. Dividits en grups d’edat, tots els infants i joves s’enfrontaran al repte de treballaran una emoció bàsica durant les activitats per poder ensenyar al Camaleó Cavaller a reconèixer-les i gestionar-les de forma correcte.

  • Què és el MEV?

El MEV és una associació d’esplais del Vallès amb voluntat de coordinar i promoure els centres educatius en el temps lliure infantil i juvenil de la comarca. En aquests moments, amb 19 anys d’història al darrere, el MEV agrupa 23 entitats de poblacions diverses (Sabadell, Terrassa, Castellar, Ullastrell, Cerdanyola, La Llagosta, Mollet, Montmeló, Montornès i Vallromanes), les quals apleguen, al llarg de l’any, uns 1.700 nens i nenes i uns 400 monitors i monitores de la comarca.

Related Articles

Deixa un comentari