XXIV Festa de l’esplai del Moviment d’Esplai del Vallès, 5 i 6 maig

No Comment

Enguany el Moviment d’Esplai del Vallès celebra la seva vint-i-quatrena Festa de l’Esplai al Vallès, adreçada en primer terme a tots els infants, joves i monitors/es dels esplais del MEV, però també oberta a tota la societat en general, des d’altres entitats educatives o culturals fins al públic en general. Les Festes de l’Esplai s’han organitzat històricament a diverses poblacions i indrets de tot el Vallès (Sabadell, Terrassa, el Parc de St. Llorenç del Munt, Cerdanyola, Rubí, Sta. Perpetua de la Mogoda, Polinyà, Mollet del Vallès, Montmeló o Montornès). Aquest cop el municipi que ens acull és Montornès del Vallès i es celebrarà els dies 5 i 6 de maig a la Plaça Pau Picasso.

Una Festa per fomentar la relació entre entitats i reivindicar el lleure educatiu

La Festa de l’Esplai, a més d’una jornada lúdica, festiva i d’espai de trobada entre les nostres entitats i oberta als veïns i altres entitats del municipi on es realitza, volem que esdevingui un gran referent per al reconeixement social i de les institucions de la important tasca que les entitats de lleure duem a terme dia rere dia, una jornada que serveixi per reivindicar el valor i la importància del lleure educatiu en la nostra societat, el qual, creiem, ha de ser un dret per a tots i cadascun dels infants.

Les activitats

Les activitats i actes previstos són els següents:

F  10:00h: Arribada autocars al recinte firal

F  10:30h: Deixem motxilles a les escoles

F  11:30h: Jocs de coneixença

F  13:00h: Eix d’animació

F  13:30h: Dinar

F  14:15h: Circ

F  15:30h: Cercavila

F  16:30h: Acte reivindicatiu

F  17:00h: Activitats de tarda

F  18:30h: Berenar/tancament

F  19:00h: Recollim i anem cap a les escoles

Acampada:

F  19:00h: Arribada a les escoles

F  20:30h: Sopar

F  22:00h: Activitat de nit

F  08:00h: Despertar

F  08:30h: Recollir

F  09:00h: Esmorzar

F  09:40h: Recollir entorn

F  10:30h: Comiat

F  11:00h: Autocars

Relació entre esplais del Moviment

Aquesta festa suposarà la cloenda del curs i l’objectiu és conèixer als altres esplais del moviment. Es farà una activitat prèvia a la festa entre parelles d’esplais, que es portaran a la festa. Una empresària i les seves sòcies (vicepresidenta, constructora i reportera) volen anar a la lluna per explorar-la. Malauradament no poden anar-hi perquè els falta gent per fer funcionar la nau. Per tant decideixen donar una gran oportunitat a tots els infants i joves del MEV: una formació per tal d’aprendre tot allò necessari per poder utilitzar la nau. Però cada grup d’edat s’especialitzarà en una cosa, i es trauran carnet.

Què és el MEV?

El MEV és una associació d’esplais del Vallès amb voluntat de coordinar i promoure els centres educatius en el temps lliure infantil i juvenil de la comarca. En aquests moments, amb 22 anys d’història al darrere, el MEV agrupa 23 entitats de poblacions diverses (Sabadell, Terrassa, Castellar, Ullastrell, Cerdanyola, La Llagosta, Mollet, Montmeló, Montornès), les quals apleguen, al llarg de l’any, uns 1.700 nens i nenes i uns 400 monitors i monitores de la comarca.

Related Articles

Deixa un comentari