El Parking Day per abandonar el “cotxe-centrisme” i posar el vianant al centre s’ajorna al 23 de setembre

No Comment

Aquest divendres 23 de setembre, Barri Futur junt amb les entitats Districte Zero i Adenc, organitzen el Parking Day Terrassa 2022.


 

El pròxim divendres 23 de setembre, i coincidint amb la setmana de la Mobilitat, al Passeig de les Lletres davant IES Montserrat Roig, ‘Barri Futur’, l’Associació Districte Zero i l’Associació ecologista Adenc, organitzen a la nostra ciutat una nova edició de Parking Day. Aquestes entitats impulsen i organitzen una edició molt especial, amb un significant sentit comunitari, reivindicatiu i festiu, d’aquest important esdeveniment ecologista a escala mundial. 

Des de les 17 hores fins a les 21 hores, les places d’aparcament situades al Passeig de Les Lletres oferiran a les ciutadanes i ciutadans de Terrassa un espai de Fira de les entitats participants, actuacions musicals, i activitats i tallers per infants i adults.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Serà una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Es necessiten models de ciutats que deixin el cotxe-centrisme i posin el vianant al centre, que fomentin la mobilitat sostenible i creïn espais segurs i saludables per a les persones. Aquest any apostem de nou pels carrers de Districte Zero, que són els entorns del Vapor Albinyana. Així doncs, Parking Day Terrassa 2022 enxarxa les tres associacions que sumen diversitat de projectes locals, amb valors basats en l’economia cooperativa i de proximitat, la cultura lliure i comunitària, i les cures al teixit veïnal amb un urbanisme més amable i ecologista. 

Un urbanisme més verd

Amb la redacció d’un Pla Director en marxa, l’Associació Districte Zero participa activament en aquest procés participatiu, que servirà per plantejar un conjunt de propostes que dinamitzin els seus carrers i evitin la pèrdua dels seus valors patrimonials. Propostes que prioritzen un urbanisme més verd i amable per a les persones que habiten aquest barri, i la cura de la xarxa de cooperació entre les iniciatives de tipus social, artístic i cultural ja establerta als espais i carrers de Districte Zero.

 

Related Articles

Deixa un comentari