Associació de Mestres Alexandre Galí tanca la celebració del 40 aniversari amb el 1r Bioblitz a Terrassa

No Comment
Foto: Ass_Mestres_Alexandre_Galí

L’Associació de Mestres Alexandre Galí realitza aquesta activitat pendent del 40è aniversari (2020) que es va anular per la pandèmia

L’activitat s’ha realitzat conjuntament amb l’Institut Ègara, amb el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) de la UAB, dins del seu projecte de Ciència Ciutadana “Ritme Natura”, i el suport de les regidories d’Educació i Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i de la Diputació de Barcelona, el matí de dissabte 20 de novembre, al Parc de Vallparadís

L’objectiu d’aquest Bioblitz és que els adults, els infants i els joves participants coneguin de la mà d’experts els arbres, arbusts, insectes… que conformen el pulmó verd de la ciutat, el Parc de Vallparadís, i aportin dades a la Comunitat Científica sobre l’estat fenològic de les espècies que s’hi observen.

L’activitat va començar al Claustre del Castell Cartoixa amb la presentació del “Bioblitz Vallparadís” de la mà d’Antoni Poch, coordinador del projecte, i de “Ritme Natura” per part de Gerard Gaya, representant del CREAF, que va remarcar com és d’important que la ciutadania aporti dades per tal de facilitar l’estudi científic del canvi climàtic i poder estudiar de manera precisa com afecta les diverses espècies.

Les participants més joves observen amb els microscopis la natura recollida. Foto: Ass_Mestres_Alexandre_Galí

Es van donar instruccions sobre com utilitzar l’app “iNaturalist”, que permet compartir les observacions amb la Comunitat Científica. També es presentà l’alumnat de l’Institut Ègara que va assessorar els participants durant tot el matí sobre la utilització d’aquest eina informàtica. I, finalment es van presentar els dos experts naturalistes Àngel Hernández i Antoni Comellas, que van acompanyar i assessorar els participants al llarg de tot el trajecte.

A continuació, a la carpa situada en la confluència entre el Torrent de les Bruixes i el Torrent Monner, els dos trams on es van fer les observacions. Es repartiren carpetes amb material per al treball de camp. A les taules també es disposava de lupes binoculars per poder observar insectes i un extens recull de llibres de consulta. I, per als més menuts, hi havia una taula amb materials naturals per poder fer creacions plàstiques. Finalment, es va obsequiar les persones assistents amb llibres del Parc de Vallparadís cedits per Espais Verds de l’Ajuntament: Els arbres del Parc, Els Horts del Parc i El Parc dels sentits.

A la primavera es preveu realitzar un segon Bioblitz.

Related Articles

Deixa un comentari