CCOO a Banco Santander: concentracions per reclamar que l’increment salarial sigui per a tota la plantilla

No Comment

CCOO, sindicat majoritari a Banco Santander i al sector financer, convoca concentracions per mostrar el seu rebuig a la decisió de l’empresa d’aplicar la clàusula general de compensació i absorció i denunciar públicament el tracte injust que està rebent la plantilla.

L’actual Conveni de Banca es va signar a principis de 2021, on es van pactar unes pujades anuals d’acord amb la situació existent i res no feia preveure la crisi de preus que estem patint actualment.

De manera excepcional, es va obrir l’Observatori Sectorial del Conveni de Banca on, després de mesos de debat, es va arribar a unes conclusions clares: hi havia una devaluació salarial i una pèrdua de poder adquisitiu a la plantilla del sector bancari.

Fruit d’aquestes conclusions, i amb l’objectiu de pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu, el 29 de novembre del 2022, es va reobrir el Conveni Col·lectiu de Banca i es va acordar modificar les taules salarials del 2023, passant de l’1,25% pactat al 4,5%.

En el mateix moment de la firma, des de CCOO es va instar Banco Santander i la resta d’entitats bancàries que aquest increment fos real per a tota la plantilla i no s’apliqués la clàusula general de compensació i absorció, que faculta l’empresa a absorbir aquestes actualitzacions a les persones que tenen complements voluntaris.

Altres entitats del sector com BBVA, Banc Sabadell o Bankinter han establert fórmules per fer arribar aquest increment a tota la plantilla, anunciant que no absorbeixen ni compensen o que, en cas de fer-ho, garanteixen un increment mínim.

Avui dia, hi ha una única entitat al sector que ha decidit aplicar íntegrament la clàusula de compensació i absorció: Banco Santander. Entitat que va obtenir un benefici atribuït de 7.316 milions d’euros els primers nou mesos del 2022, un 25% més respecte al mateix període de l’any anterior.

Davant de situacions extraordinàries com la que ens trobem, s’han de prendre decisions també extraordinàries. Per això, CCOO s’ha dirigit diverses vegades a l’Alta Direcció de l’empresa, i fins i tot, a la Presidenta, reclamant que es rectifiqui i que l’increment salarial sigui real per a tota la plantilla complint així amb l’objectiu de l’obertura del Conveni: pal·liar la devaluació salarial i la pèrdua de poder adquisitiu.

Davant de l’immobilisme de la posició de Banco Santander, CCOO surt al carrer per mostrar una vegada més el rebuig a la mesura que ha pres l’empresa i per denunciar públicament el tracte injust que rep la plantilla.

Per això, es convoquen concentracions per al proper dijous 12 de gener, de 12 a 13 hores, davant de les següents oficines:
BARCELONA Passeig de Gràcia, número 5.
MADRID: Paseo Recoletos, número 19.
SEVILLA: Avenida Constitución, número 3.
BILBAO: Plaça Jado, número 1.
A CORUNYA: Rua Cantón Pequeño, número 2.

Related Articles

Deixa un comentari