Col·lapse, manca de personal i de seguretat al CAP Nord, denuncia l’associació veïnal

No Comment

Entre les retallades a la Sanitat i, ara, la crisi pandèmica «l’estan acabant de rematar», el CAP Nord, denuncia l’associació veïnal del barri de Sant Pere Nord en un comunicat fet públic el passat dia 26 de juliol, on s’explica amb detall la degradació de les condicions del centre, que havia estat «de referència», asseguren.

Informen que, ara, fa més d’un mes que el centre no té direcció, «provocant una situació d’autogestió forçada en un context assistencial advers, el que no és precisament la situació ideal per afrontar el repte de la pandèmia actual».

L’entitat veïnal alerta sobre un «problema continuat d’espai», i afirma que «no s´hi cap». El CAP, recorda, va ser construït amb l’objectiu d’atendre una població de 28.000 persones, però avui ja són 42.000 les persones usuàries.

D’altra banda, afegeix el comunicat, la plantilla és la mateixa de fa 10 anys, sense renovació i, per tant, relativament molt reduïda i, a més, envellida; assegura que s’anuncien jubilacions i dificultats a l’hora de renovar personal. «No es poden cobrir les necessitats reals de la població», constata l’associació. «Per donar servei a les necessitats més urgents els metges i infermeres es veuen obligats a fer hores extres de manera estructural, això comporta molt desgast i estrès per part de la plantilla. Per tot això, no poden fer com ells voldrien el seguiment dels seus pacients. Hi ha una dada demolidora, demanar hora al teu metge de capçalera significa una espera de 2 mesos».

Un altre problema afegit és el de la seguretat, entre altres «enfrontaments amb pacients amb una certa agressivitat», alerta l’associació veïnal, segons la qual «tota aquesta situació pandèmica està creant nerviosisme a la població, però no ho podem pagar precisament amb els metges i infermeres».

El personal sanitari, asseguren, fa temps que demana als responsables del Consorci Sanitari de Terrassa que contracti personal de seguretat per a fer front a aquest «augment de la conflictivitat», però totes les respostes, fins avui, han estat negatives.

Les solucions, planteja finalment l’entitat veïnal, començarien per «posar més personal, més seguretat i, sobretot, per l’ampliació d’espais, i de construcció de més CAP a la ciutat». En relació amb això, assenyalen el fet que amb el CAP Can Roca, que té anunciada la seva obertura pel gener, solament està previst que absorbeixi 6.000 pacients de la zona del CAP Nord. Que és molt poc, però que, a més a més, tampoc té en compte el fet que la prevista construcció de pisos a la zona de l’antiga fàbrica de l’AEG, en aquesta mateixa zona Nord, significaria un augment de 2.600 persones que haurien d’anar al CAP Nord.

Davant d’aquesta situació, problemàtica des de fa anys i amb perspectives d’empitjorar, l’Associació Veïnal de Sant Pere Nord reclama al Consorci Sanitari de Terrassa que prengui «mesures urgents».

Related Articles

Deixa un comentari