Col·lectius feministes denuncien una atenció negligent per part dels Mossos en atendre casos de violència masclista

No Comment

En un comunicat obert i publicat a les xarxes socials, el Punt Lila de Sant Pere denuncia l’atenció “negligent i masclista” que una usuària del seu servei ha rebut per part dels Mossos d’Esquadra de Terrassa. El col·lectiu informa que, recentment, la dona, que havia estat víctima d’una agressió masclista amb signes de violència fàcilment visibles, es va adreçar a la comissaria dels Mossos per interposar una denúncia. Segons el testimoni, el mosso que la va atendre li va respondre que si era el primer cop que es produïa l’agressió, no era possible posar una denúncia. El col·lectiu titlla aquesta resposta com “gravíssima i inacceptable”, i considera que amb la seva actitud, les autoritats qüestionen la gravetat de la violència masclista i dissuadeixen les víctimes a emprendre accions legals contra l’agressor. 

El Punt Lila també detalla que seguidament, la dona va haver de descriure els diversos cops rebuts i els fets traumàtics que suposen una agressió d’aquest tipus. Per això, des dels col·lectius feministes insisteixen en la necessitat de mitigar l’impacte que un procés de denúncia suposa per a les víctimes, així com el fet de ser ben ateses, no haver de reviure els fets, i a gaudir d’una assistència jurídica i psicològica des del primer moment. El cas il·lustra, segons el col·lectiu, la “nefasta preparació i bona voluntat” per acollir violències d’aquest tipus per part dels mossos. A la vegada, s’exigeix a l’Ajuntament de Terrassa i al Departament d’Interior de la Generalitat que facin d’aquest tema una prioritat.

La denúncia del Punt Lila de Sant Pere ha fet pública la seva denúncia a través de les xarxes socials, com ara en el perfil de Twitter de Vaga8MTerrassa.

Related Articles

Deixa un comentari