Col·locada la primera pedra del futur Parc de la República de Terrassa el 4 de març de 2023

No Comment


Després de 40 anys, «aquest descampat es la nostra “terra promesa”, l’oportunitat de completar-nos com a barri, de fer-hi tots aquells projectes que necessitem», zona verda i equipaments. Podeu llegir el text íntegre de la salutació de l’associació veïnal, llegida pel seu president Jaume Àvalos:

«Benvingudes totes les persones a aquest acte.

Estem avui aquí, per celebrar un inici d’obres, després de 40 anys des que el PGO de 1983 qualificava aquests terrenys com a zona verda i equipaments. Per nosaltres és un dia molt important, per Sant Pere Nord aquest descampat es la nostra “terra promesa”, l’oportunitat de completar-nos com a barri, de fer-hi tots aquells projectes que necessitem. Però això, després de tants anys d’aquest somni compartit, que comencem a veure que es fa realitat, dediquem aquest inici d’obres a tots aquelles veïnes i veïns que van somiar i lluitar al nostre costat, i ara ja no hi són entre nosaltres.

Podem parlar d’aquests terrenys perquè el veïnat els va reclamar per a ús públic, es volia construir habitatges privats i nosaltres sempre hem demanat zones verdes i equipaments públics, a l’últim gran solar lliure del barri. La Comissió d’equipaments de l’AVV, es va formar a l’any 2000, per tal de donar veu a totes les necessitats, i durant 23 anys porta un treball incansable, per aconseguir fer realitat el Parc de la República. Des de les manifestacions del veïnat per defensar aquests terrenys, passant per la reivindicació del Casal d’Avis i la Residència i les innumerables reunions per concretar el projecte del Parc.

Aquest parc ens l’hem de sentir nostre, perquè ens ha costat molt d’aconseguir, som un barri orgullós perquè ens hem fet a nosaltres mateixos, a base de picar pedra. Ho hem reivindicat tant, perquè volem aconseguir un parc d’equipaments que millori la nostra societat amb els següents valors: Esport, educació, cultura, cures a la nostra gent gran, sanitat pública, lleure per infants i joves, oci i espais de relació, sentiment pertinença al barri, tindrem un autèntic centre neuràlgic de serveis per a tota la ciutadania a Sant Pere Nord. Tot aquest procés de reivindicació, l’hem volgut documentar i en podeu veure una síntesi a l’exposició i l’enterrarem als terrenys a la capsula del temps, com a un acte simbòlic per a la posteritat de com hem aconseguit.

I avui estem aquí, orgullosos d’haver liderat aquesta llarga reivindicació, per fi amb les obres iniciades, amb aquest projecte que servirà d’esponjament a un dels barris amb més densitat de població de Terrassa i que serà un gran pulmó verd de la Ciutat. Aquest Parc relligarà i donarà coherència al conjunt dels diversos equipaments existents, així com el nous que s’incorporaran. El projecte dona solució als equipaments esportius, amb l’ampliació de les instal·lacions esportives del Club de Fútbol Sant Pere Nord, a l’espai reservat per a pistes de petanca, pistes obertes de bàsquet, i espais polivalents del Parc. També tenen cabuda els grups de cultura Popular, per ubicar la seu dels diables de Sant Pere Nord, així com la creació d’un Centre infantil i juvenil per impulsar projectes per a joves i infants de la zona.

Estem construint el barri d’un futur cada cop més proper, un gran parc d’equipaments que quedarà connectat a través del carrer Provença amb el sector de l’AEG. En els propers anys viurem una transformació dels entorns del barri i una revitalització del mateix.

Resta pendent encara, la construcció de la Residència pública, la consecució del nou CAP Nord, el Gimnàs del Institut Escola Feixes que podria fer-se servir també de poliesportiu pel barri, els habitatges assistits de lloguer assequible, però ja ens coneixeu, no defallirem en continuar defensant les necessitats de la ciutadania, trigaran més o menys, però ho aconseguirem.

Parc de la República, primera pedra, el 4de març de 2023. Foto: AVSantPereNord

Dintre d’aquest espai hi ha moltes entitats que generen activitat, això ens permetrà sumar i generar sinergies, totes les entitats del Centre Cívic, els Clubs de Fútbol i de Petanca, els Diables de Sant Pere Nord, l’Institut Escola Feixes, l’Associació de jubilats del Casal, l’Associació de veïns, el futur Esplai que volem crear,… tot un conjunt d’entitats que dona vida al nostre territori, on junts encara podem anar més lluny i fer molts més projectes comunitaris. Aquesta festa és una bona nostra d’aquesta col·laboració entre entitats, en que tots participem i posem el nostre granet de sorra

Estem contents del resultat del projecte, que ha sigut molt treballat. Seguirem d’aprop tot el procés d’obres, per tal de fer-ho realitat i que sigui un èxit. Un èxit que estem desitjant compartir amb tots els veïns i veïnes tant aviat com sigui possible.

El Parc de la República, farà de Sant Pere Nord un barri millor, i per tant una Terrassa millor.

Moltes gràcies i endavant.

AVV de Sant Pere Nord

Related Articles

Deixa un comentari