Conveni de col·laboració entre l’Observatori de l’Aigua de Terrassa i la Xarxa de Biblioteques de la ciutat

No Comment

Fa uns mesos es va presentar en societat la Maleta de l’Aigua, que està formada per diversos jocs produïts en col·laboració entre Dones d’Aigua de Terrassa, la Llibreria Synusia i Enginyeria Sense Fronteres en el si de la Taula d’Educació i l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT).

L’objectiu d’aquest recurs és fer difusió dels valors de la Nova Cultura de l’Aigua i que totes les personetes que estan creixent a Terrassa sàpiguen quina importància té l’aigua, entenent-la com un bé comú i un dret humà del qual totes en som responsables.

Les Maletes, que de fet en són dues, una de jocs i una altra de llibres, fa mesos que corren per les escoles de la ciutat i des de la Taula d’Educació vam pensar que era una molt bona eina per fer-les córrer, també, per les Biblioteques Públiques. Així doncs, ens vam posar en contacte amb la Maria Gental, directora de la xarxa de Biblioteques de Terrassa, que es va mostrar molt receptiva davant d’aquesta idea.

Maria Gental, directora de la xarxa de Biblioteques de Terrassa, i Teresa Ciurana, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa

Ella ens va explicar que la BD3, la Biblioteca situada a Vallparadís, al Districte 3, carrer del Germà Joaquim, 66, és especialista en temes d’aigua i que era el lloc perfecte des d’on donar el tret de sortida al Conveni de col·laboració entre l’Observatori de l’Aigua de Terrassa i la Xarxa de Biblioteques de la ciutat.

El passat19 de maig, a les 18h, a la BD3 es va fer l’acte de cessió de la Maleta de l’aigua de les Biblioteques i l’inici del seu viatge. Diferents membres de la Taula d’Educació i de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa van oferir unes paraules, tot detallant el funcionament dels diferents jocs, així com els objectius i les idees que hi ha al seu darrere en la línia dels valors de la Nova Cultura de l’Aigua: justícia social i mediambiental, participació i transparència.

També hi van ser presents la Maria Gental i la Teresa Ciurana, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa. La Maria Gental es va mostrar encantada amb aquest recurs que considera molt important, adient i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides, que les Biblioteques també estan treballant.

“Els objectius que hi ha darrere els jocs van en línia amb els valors de la Nova Cultura de l’Aigua: justícia social i mediambiental, participació i transparència”

La Teresa Ciurana va agrair també l’empenta participativa que suposa l’Observatori de l’Aigua de Terrassa i va parlar del Projecte Terrassa Aprèn i del de Terrassa Educació 360, puntals per a promoure una millor participació ciutadana entorn l’educació a la ciutat.

Membres de Dones d’Aigua mostren alguns elements del joc de Maleta de l’Aigua.

Cal afegir que conjuntament amb aquesta Maleta també viatjarà l’exposició “Té gènere l’aigua?” que ha estat creada per Dones d’Aigua de Terrassa i que consta de 8 plafons. Una de les companyes del grup va apuntar que a través d’aquests panells es volen donar a conèixer les desigualtats que fan que aquesta tingui gènere des del moment que és imprescindible per a la vida i per a les cures. Alhora, mitjançant aquesta exposició es mostra la problemàtica que significa el plàstic en l’entorn natural i, també, es dona visibilitat al procés de municipalització de l’aigua a la ciutat de Terrassa, així com la coproducció de polítiques públiques entorn de l’aigua amb la col·laboració de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa pel que fa a la gestió i l’administració d’aquesta.

Per acabar, voldria explicar que les persones assistents a l’esdeveniment vam haver d’escriure una frase en una cartolina en forma de gota blava que tingués relació amb tot el que vam escoltar. Aquestes “gotetes” aniran conformant un immens mar amb els pensaments de totes les persones que s’acostin a qualsevol de les sis biblioteques que hi ha a Terrassa i on es trobi la Maleta Viatgera.

Tothom qui vulgui conèixer les activitats que es portaran a terme a les biblioteques al voltant de la Nova Cultura de l’Aigua, només cal que accedeixi al web de la biblioteca i estar atent a la informació que s’hi comparteixi.
Cada mes la Maleta viatjarà a una biblioteca diferent, excepte durant l’agost que se n’anirà de vacances.

Sonia Giménez Guzman
Grup Comunicació l’Observatori de l’Aigua de Terrassa i Taula d’Educació

 

Related Articles

Deixa un comentari