Crònica de la jornada solidària Erik absolució: «Si ningú lluités contra les injustícies i contra la retallada de drets, no hi hauria repressió»

No Comment
Pancartes per l’absolució de l’Erik i la llibertat d’expressió.

Lluís Costa

L’Erik de Terrassa serà jutjat el proper 19 i 20 de juliol a l’Audiència Provincial de Barcelona, acusat dels delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions, pels quals li demanen 7 anys de presó, 12 mesos de pena multa i 37.500€ de responsabilitat civil.

Traca-Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, la Xarxa Antirepressió de familiars de detingudes, el Grup de Suport Detingudes 26F Manifestar-nos no és cap delicte!, i el Grup de Suport Erik Absolució convocaren desenes de persones el passat 17 de juny en una jornada per denunciar aquest cas de repressió, un més en què joves de la ciutat són víctimes arbitràries de la política d’estat contra els moviments socials, orientada a impedir l’organització i expressió de la disidència.

El segon objectiu de la jornada era recaptar diners per a la campanya de denúncia política, per a despeses judicials i, en cas de ser condemnat, pagar les possibles multes derivades de la sentència judicial. La jornada es va realitzar al Casal de Barri de Sant Pere, situat al Passeig 22 de Juliol.

Traca va fer un breu resum dels casos repressius que hi ha a la ciutat de Terrassa, tot oferint el micro al grup de solidaritat Detingudes 26F, i a representants de la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes, que demanar els familiars que estiguin organitzats en casos de repressió, tot destacant la importància que prenguin consciència de la repressió, s’ajudin entre ells i puguin rebre ajuda tant emocional com personal, econòmica, judicial, etc. «És així com podran ajudar molt millor els seus familiars, ja siguin encausats o no».

Un amic de l’Erik, membre del grup de suport, explicà amb detalls, emoció i cruesa la detenció i posterior empresonament, passant per tota la fase d’instrucció i finalment acabant amb la petició fiscal i la propera data de judici. En finalitzar, uns moments d’emoció màxima que va concloure amb una gran ovació de tot el públic entre llàgrimes de gran part dels i les assistents.

«Si hi ha repressió, amb tots els aspectes negatius i durs que pot comportar, vol dir que al darrere hi ha una gent que lluita, i això és l’important», cridà un portaveu de Traca i de SAT després del relat del cas de l’Erik. «Si a Terrassa ningú lluités contra les injustícies i contra la retallada de drets i llibertats que patim, segur que no hi hauria repressió», afegí. «Per tant, vol dir que Terrassa és una ciutat viva i combativa que no es queda de braços plegats, i que casos com el del Roger, com els del 26F o l’actual de l’Erik ens mostren cada dia que som un poble que no s’arronsa i que surt al carrer a lluitar contra tota opressió. Aquest és i serà el camí que ens acabarà portant a la victòria i a la fi de la repressió, i n’hem d’estar ben orgulloses», conclogué.

A un quart de vuit, l’activitat es traslladà a l’exterior, per participar en els Cants de Llibertat, amb el grup de cantaires que cada dia, desque van començar les detencions, empresonaments i exilis provocats per la repressió contra el referèndum de l’1 d’Octubre, alcen la veu contra la repressió i per la llibertat al Raval de Montserrat. Aquest dissabte, els Cants es van traslladar a davant del Casal de Barri de Sant Pere per solidaritzar-se amb l’Erik, amb les seves amistats i familiars, i amb el grup de suport.

De nou a l’interior del Casal, la coneguda companyia de teatre terrassenca Qollunaka representà un tribut còmic adaptant una obra del gran Pepe Rubianes. Una actuació espectacular que arrenca somriures i rialles acompanyades de constants aplaudiments.

El sopar a l’exterior, amenitzat amb música, fou el moment i espai idoni per a les salutacions i converses, així com per valorar tota la jornada. I després, la festa continuà al Kasalet on els i les amigues de l’Erik i el grup de suport van organitzar una sessió de música amb diversos DJ.

En declaracions a Malarrassa, un membre de Traca informà que els objectius de la jornada s’assoliren, tan pel que fa a la difusió del cas com a la recaptació d’ajuda econòmica per a la campanya. Ara, afegí, «la campanya continua», i animaren a seguir-la a les xarxes socials, «però sobretot participant en els actes que anirem convocant fins els dia del judici i, en general, en la campanya permanent de denúncia de la política repressiva de l’Estat».

El divendres 14 de juliol, han convocat una gran manifestació a Terrassa per exigir l’absolució de l’Erik,i els dies 19 i 20 de juliol, marxes per acompanyar des de Terrassa a l’Erik al judici mostrant el suport i solidaritat. El judici tindrà lloc a l’Audiència Provincial de Barcelona, on hi ha convocada una nova concentració.

Related Articles

Deixa un comentari