ECOM publica i posa a disposició la ‘Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física’

No Comment
Foto: ecom.cat

Els drets de les persones amb discapacitat física

Les persones amb discapacitat física són titulars dels mateixos drets que la resta de la ciutadania. No obstant això, sovint veuen seriosament limitat l’accés a l’exercici d’aquests drets, ja sigui per la presència de nombroses barreres (de caràcter laboral, econòmic i/o social), per l’actitud d’altres conciutadans o pel mateix desconeixement d’aquests drets.

Per facilitar el camí de la denúncia de la vulneració dels drets, des d’ECOM es va elaborar la “Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física”, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Sota el lema “Empodera’t, Informa’t i Actua!”, es va fer aquesta guia, que està pensada com una eina pràctica i útil, i que pretén promoure l’autodefensa dels drets així com la denúncia de qualsevol vulneració.

La guia, que està organitzada en set capítols, facilita informació per tal de conèixer quins són els seus drets, que no són més que els drets humans, els mateixos que els de qualsevol altra persona, tal com estableix la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, publicada el 2006 per les Nacions Unides, sobre la qual la guia també fa menció. Així mateix, vol estimular les persones a denunciar qualsevol situació de vulneració. Per això la guia inclou mecanismes per aprendre a detectar una discriminació i informació útil per tal de denunciar-la si es dóna el cas, amb referències als principals organismes on adreçar-se per rebre assessorament i enllaços als formularis de denúncia.

Si bé el procés de defensa dels drets pot ser llarg, enrevessat i requereix un esforç i una dosi d’energia important per part de la persona que ha viscut la vulneració dels seus drets, denunciar les vulneracions i reivindicar els drets és l’única manera d’avançar en l’exercici dels drets i en la lluita contra la seva vulneració.

ECOM és un organisme que defensa els drets de les persones amb discapacitat física. Aquesta guia és una eina útil per saber el que hem de fer quan es vulneren els nostres drets. ECOM és un moviment impulsat per persones amb discapacitat física.

Treballa per aconseguir una societat inclusiva que garanteixi els drets humans, la dignitat i la ciutadania activa de totes les persones.

Foto: ecom.cat

La guia és una eina pràctica per ajudar a denunciar davant la vulneració de qualsevol dret

En ella coneixeràs:

– Quins són els teus drets.

– Què és la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

– Què s’entén per discriminació.

– Quina estratègia pots seguir si s’ha vulnerat un dret.

– Organismes on pots assessorar-te i/o denunciar la vulneració d’un dret.

Sovint les persones amb discapacitat desconeixen els seus drets i els diferents canals i mecanismes legals que poden utilitzar quan no es respecten.

El procés de defensa dels drets pot ser llarg i enrevessat. Sovint requereix que la persona que ho denuncia faci un esforç important.

Però és l’única manera d’avançar per poder exercir els teus drets i lluitar contra la seva vulneració.

Empodera’t

Informa’t

Actua!

Descarrega’t aquí:

Guia pràctica per defensar els drets de les persones amb discapacitat física (Lectura Fàcil)

Aquest logotip identifica els materials de Lectura Fàcil que segueixen les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe quant al llenguatge, el contingut i la forma, amb l’objectiu de facilitar-ne la comprensió.

L’atorga l’Associació Lectura Fàcil (www.lecturafacil.net)

 

Descarrega’t aquí la guia ‘extensa’:

Guia pràctica per a la defensa  dels drets de les persones amb discapacitat física (extensa)

Related Articles

Deixa un comentari