El 25N “s’estavella un avió a Terrassa”. Feministes TRS convoca a una performance al Raval contra els feminicidis i les violències masclistes

No Comment

El proper 25N és el dia internacional per a l’eliminació de les violències contra les dones i les criatures. 37 dones a l’Estat espanyol, 8 d’elles a Catalunya, és la xifra esgarrifosa de dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles aquest any. El numero puja fins a 69 feminicidis si es compten també els casos perpetrats per homes sense relació íntima amb la víctima, segons dades de la web feminicidio.net. A Espanya, també, cada 4 minuts es viola una dona, segons el ministeri de l’Interior. Cada cop amb més freqüència veiem que es cometen violacions en grup a dones i nenes i com la justícia condemna molt lleument els agressors. Violència vicària, violència institucional, violència de segon ordre… totes elles amb les dones i els infants com a objectiu dels maltractadors.

Posant per davant aquestes dades, Feministes Terrassa considera que «les dones feministes no podem restar impassibles. Denunciem la dimensió, l’abast i la prevalença de les violències masclistes en totes les seves formes i àmbits»; i convoquen a una acció performativa en contra de la violència masclista que pateixen les dones i «la impunitat amb què els agressors actuen davant la permissivitat de les lleis i de la societat en general».

L’acció tindrà lloc el dijous 25 de Novembre, a les 19h, al Raval de Montserrat, just després de l’acte amb la lectura del manifest del districte I, convocat pel Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa. En aquesta ocasió, la performance girarà al voltant d’un avió ple de dones que s’estavellarà a la nostra ciutat.

Feministes Terrassa és un grup integrat per grups de dones, partits polítics i sindicats amb segell d’ideologia feminista i d’esquerres. En formen part les entitats Casal de la Dona, Dones de ca n’Anglada, Dones d’Ègara, Amunt Dona, Dones Musulmanes Feministes, Assemblea de dones d’ERC, Jovent Republicà, PSUC-Viu, TeC i l’agrupació Esquerres de Terrassa (que integra Tot per Terrassa, PSC, Podem, EV, EuiA, CCOO, UGT, Federalistes d’Esquerres i Periodistes Parem Terrassa).

Related Articles

Deixa un comentari