El comitè d’empresa del CST reclama al CatSalut que asseguri la gestió pública del CAP Can Roca

No Comment
Reunió del comitè d’empresa del CST amb l’alcalde Ballart aquest mes de juny. Foto: Terrassadigital

Els representants sindicals demanen que es descarti la gestió mixta del nou dispositiu, ja que és un model rebutjat pel pacients i els professionals “pel seu mal funcionament”

Redacció

El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) segueix pressionant el Servei Català de la Salut (CatSalut) perquè el nou CAP Can Roca de la ciutat egarenca -construït i finalitzat, però encara sense data d’obertura- es gestioni íntegrament des de l’empresa pública. El següent pas ha estat la presentació d’una proposta al Ple Municipal de l’Ajuntament de Terrassa del proper 30 de juny amb l’objectiu que els regidors aprovin una moció de suport a la reivindicació dels treballadors del CST. A l’escrit de proposta, el comitè demana que el consistori manifesti al CatSalut la voluntat municipal de mantenir el model d’organització sanitària integrada (OSI) vigent a Terrassa, de manera què la gestió del CAP Can Roca recaigui al 100% sobre el CST, excloent la derivació hospitalària de pacients a la Mútua de Terrassa.

En roda de premsa conjunta amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el president del comitè d’empresa, Xavier Lleonart, ha assegurat que no hi ha cap motiu assistencial que justifiqui que el CST no pugui assumir les derivacions de pacients del CAP Can Roca a les consultes externes de l’Hospital de Terrassa. “Ni les llistes d’espera, ni la cartera de serveis explicarien aquesta decisió”, ha afirmat. Per aquest motiu, ha instat el CatSalut a detallar els “motius reals” que porten l’Administració a defensar una fórmula de gestió mixta del nou centre d’atenció primària. 

En aquest sentit, Lleonart ha afegit que el model de gestió compartida entre el CST i la Mútua de Terrassa ja s’ha posat en pràctica al CAP Sant Genís de Rubí, “amb un descontentament generalitzat, tant per part dels professionals com dels usuaris”, a causa de la “pèrdua de traçabilitat del procés assistencial” quan els pacients són derivats a l’àmbit hospitalari.

Els representants dels treballadors del CST insten el Ple Municipal a defensar la gestió pública dels dispositius sanitaris de la ciutat. Així, demanen que els serveis legals del consistori egarenc supervisin el procés d’adjudicació de les derivacions del CAP Can Roca i, en cas que el CatSalut decideixi unilateralment concedir les consultes externes a la Mútua de Terrassa, l’Ajuntament s’hi oposi, atès que la concessió s’hauria realitzat sense la intermediació d’un concurs públic, tal com marca la normativa de l’Administració.

Allò natural és que l’adjudicació s’efectuï a un mitjà propi de la Generalitat, com ho és el Consorci Sanitari de Terrassa, si no ho fan, l’Ajuntament haurà d’actuar”, ha assenyalat el president del comitè d’empresa.

Related Articles

Deixa un comentari