El jovent, al capdavant del nou impuls de l’AVV Poble Nou-Zona Esportiva

No Comment

“LaSosi” es va quedar sense la junta anterior per “manca de forces”.
El compromís i l’empenta de la gent, de totes les edats, ajuden a mantenir aquest espai necessari per a la vida social i la cohesió ciutadana al barri.


Miquel Gordillo

Molts veïns i veïnes han deixat clar que volen que l’associació de veïns dels barris de Poble Nou i Zona Esportiva continuï existint. La coneguda com “LaSosi” ens mostra una experiència engrescadora: en aquests temps d’individualisme, persones de totes les edats mostren el seu compromís a revifar un espai que es considera clau per a vida social i la cohesió del barri.

poble_nou_zona_esportiva_assemblea Assemblea de socis i sòcies de l’AVV Poble Nou-Zona Esportiva, el passat 24 de març al centre cívic Avel·lí Estrenjer

El punt d’inflexió es produí el passat setembre, quan la junta anterior va plegar per manca de forces, després de molts anys dedicats a l’associació. Immediatament, un grup de quatre joves monitors de l’Esplai La Fera va erigir-se en “junta gestora”, encarregada de mantenir el dia a dia de l’entitat. Així ho explicaren durant una assemblea celebrada el passat 24 de març al centre cívic Avel·lí Estrenjer. Foren cridats tots els socis, igual que a una altra reunió setmanes enrere, a la qual assistiren també una trentena de veïns i veïnes sòcies de l’AVV per donar un cop de mà i mirar de reflotar una associació que sempre ha donat molta activitat al barri, i que ha estat una de les històriques de la ciutat.

La Festa Major del barri centra el focus

En aquesta ocasió, es tractava d’assentar les bases de com organitzar-se. En un debat en què intervingué tothom, l’aspecte central tractat fou la celebració de la festa major del barri. Tot i que aquesta es duu a terme el mes de juny, a només tres mesos vista, i després d’un intercanvi col·lectiu sobre la idoneïtat de fer-la enguany, es va aprovar tirar endavant una jornada amb un format diferent, que a més ha de servir per apropar-se als socis i al barri en general.

L’assemblea va servir també per constatar diverses tasques i prioritats que ara es presenten, com ara actualitzar la base de dades dels socis i informar millor els veïns el barri, L’empenta del grup va fer que es creessin algunes comissions, que han d’abordar temes com cultura i esports, urbanisme, comerç, festes i comunicació. Vist la tasca ingent per endavant, la data de la próxima assemblea, també en format obert, es fixà per al dia 28 d’abril.
Hi ha altres qüestions urgents, com la d’escollir una nova junta, i assenyalar les necessitats que té el barri, que en realitat són dos i de grans dimensions. Entre els temes, la qüestió de les rieres, l’urbanisme i com estar del costat del comerç de proximitat.

Related Articles

Deixa un comentari