El judici contra l’Erik, encausat i represaliat polític, serà el 20 de juliol. «Prou judicis polítics! Erik absolució!», reclama el grup de suport

No Comment

Després de rebre l’escrit d’acusació per part de fiscalia el passat mes de juny del 2022, aquest febrer s’ha tingut notificació de la data del judici contra l’Erik de Terrassa, el pròxim 20 de juliol del 2023.

La màquina repressiva de l’Estat no s’atura. 4 anys després de la detenció i empresonament, al jove terrassenc, de qui no es coneix cap vinculació a entitat política ni moviment social, li demanen 7 anys de presó i 12 mesos de pena-multa pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions. A més li demanen una responsabilitat civil de 37.500 €.

El grup de suport Erik absolució! ha fet públic un comunicat, el 10 de maig, informant de l’estat del procés de la solidaritat rebuda i de les tasques que les organitzacions antirepressives de la ciutat estan desenvolupant, convocant la ciutadania a mantenir el suport a l’encausat i a lluitar per la fi de la repressió.


Text íntegre del comunicat:

Hola a tots i totes, som el grup de suport Erik Absolució i agraïm al diari Malarrassa que ens cedeixi aquest espai per poder explicar qui som i com avança el procés judicial i la campanya de suport al nostre amic i company, l’Erik de Terrassa.

Primer de tot volem agrair el suport que hem rebut, d’ençà que va detenir a l’Erik fins a l’actualitat, per part de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, del CDR de Terrassa i de TRACA – Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, ja que ens han ajudat molt en la difusió del cas, l’organització i també en les tasques davant el judici. També volem agrair el suport rebut per part dels Cants de Llibertat per ajudar-nos en totes les concentracions que hem anat realitzant davant de l’Ajuntament de Terrassa.

Entrant en matèria, recordem que l’Erik va ser identificat a Barcelona en el marc de les manifestacions de plaça Urquinaona i de les protestes contra les sentències als polítics acusats d’organitzar el referèndum de l’u d’octubre. Dotze dies més tard, la nit del 30 al 31 d’octubre del 2019, la policia nacional va venir a Terrassa i, amb nocturnitat i traïdoria, el va detenir i portar a la comissaria de la Verneda durant tres dies. Després el van portar a Terrassa de nou per passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés, sense fiança, a la presó de joves de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. Després de nombroses protestes i mobilitzacions, durant els 10 dies que va estar detingut i posteriorment empresonat, el jutge va decretar la seva llibertat, sense fiança però amb càrrecs, a l’espera de judici.

El juny de l’any passat, 3 anys després de la detenció i empresonament, es va tancar la fase d’instrucció del procés judicial amb l’escrit d’acusació per part de la fiscalia i l’acusació particular dels policies nacionals. En total a l’Erik li demanen 7 anys de presó i 12 mesos de pena-multa pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions. A més li demanen una responsabilitat civil de 37.500 €.

El passat mes de febrer del 2023, 4 anys després dels fets, l’Erik i la seva advocada van ser notificats finalment de la data del judici, que es realitzarà a l’Audiència Provincial de Barcelona, al Palau de Justícia del Passeig Lluís Companys, el pròxim 20 de juliol.

Des del Grup de Suport Erik Absolució! us volem demanar que estigueu atentes a les properes convocatòries que anirem realitzant fins al juliol per tal de denunciar aquest judici com un judici polític on no només jutgen a l’Erik sinó que és un judici contra totes les persones que lluitem per un món més just on es respectin els nostres drets i les nostres llibertats.

Des del grup de suport també volem agrair a la Caixa de Solidaritat tota la tasca de suport econòmic que realitza. En el nostre cas ens ha pagat, fins al moment, la totalitat dels honoraris de la nostra advocada motiu pel qual els estem molt agraïts. I aprofitem per recordar que és molt important seguir col·laborant amb la Caixa de Solidaritat, ja que és una iniciativa que ha ajudat, ajuda i seguirà ajudant a molts casos de repressió política.

I aprofitant que hem esmentat a l’advocada, volem agrair també a l’advocada de l’Erik tota la feina feta i, alhora, al col·lectiu d’advocats IRIDIA per la gran tasca que fan per alleugerir la repressió i ajudar-nos a totes a defensar en l’àmbit legal els nostres drets.

Finalment, acabem enviant una forta abraçada a l’Erik, a la seva família i a les seves amistats, i els diem que seguim al seu costat com des del primer dia, que no els deixarem sols i que lluitarem fins al final per aconseguir la seva absolució. Perquè aquí hi ha un poble digne, viu, alegre i combatiu que no s’arronsa davant la repressió, sinó que l’utilitza per donar-li la volta i afirmar-se encara més en les seves conviccions de justícia, igualtat i llibertat. Com més repressió, més solidaritat, i molta més gent prendrà consciència que cal lluitar contra aquest estat feixista, opressor i generador de misèria i desigualtat.

Perquè els terroristes són els que ens volen condemnar a una vida de misèria, i no totes aquelles persones que ens hi rebel·lem i lluitem per canviar-la. Si el present és de lluita, el futur serà nostre. Somriem, perquè el nostre dia arribarà. Fins llavors la lluita és i serà l’únic camí. Ens veiem als carrers. Visca el poble organitzat! Visca la terra!

 

Related Articles

Deixa un comentari