Els col·lectius feministes donen el tret de sortida al moviment estatal contra VOX amb el lema #NiUnPasoAtrás

No Comment

Més de 80 col·lectius feministes han presentat un manifest a tot l’Estat Espanyol per denunciar les polítiques masclistes de VOX que volen derogar la Llei Contra la Violència de Gènere i la que protegeix al col·lectiu LGTBI.

Carme Freixa inicia la Roda de Premsa simultània a la que es suma la Comissió 8 de Març Terrassa Carme Freixa inicia la Roda de Premsa simultània a la que es suma la Comissió 8 de Març Terrassa. Foto Ana B. Mesa

La Comissió 8 de Març Terrassa, que agrupa les 18 associacions i entitats de dones feministes de la ciutat, el col·lectiu LasPeriodistasParamos8M Terrassa i les Federalistes d’Esquerra Terrassa, s’han sumat a la presentació simultània, arreu de l’Estat Espanyol, d’un manifest elaborat conjuntament pels tots aquests col·lectius feministes per fer públic el refús a l’intent de soscavar els drets fonamentals de les dones i les nenes a Andalusia.

El manifest denuncia el partit VOX per “fer servir la negació del terrorisme masclista com a estratègia electoral, com si la xacra social del masclisme fos una opció legítima i no una violència envers les dones” segons declarà Carme Freixa, una de les portaveus de la Comissió.

Els grups feministes s’han unit contra un partit que qüestiona la normativa internacional vigent sobre la realitat visible del terrorisme masclista, analitzada i corroborada per institucions nacionals i internacionals. Una de les plataformes que recull xifres de feminicidis és feminicidio.net, que dóna la dada no oficial de 2.000 dones víctimes d’aquest terrorisme masclista.

La Comissió exigeix que aquest partit faci públic qui finança les seves campanyes, ja que la ciutadania té dret a saber quins interessos representa realment VOX. Les organitzacions i dones feministes adverteixen als partits que negociïn amb ells, referint-se en aquest cas a la complicitat del Partit Popular i de Ciutadans, que les dones no permetran cap retrocés de drets democràtics. Molts dels Drets Humans aconseguits són fruit de les lluites i reivindicacions feministes i s’han pagat amb la vida de moltes dones.

Davant aquest nou marc polític que ha sorgit de les eleccions andaluses i que planteja una pèrdua de drets fonamentals de les dones, els col·lectius i dones feministes de tot l’Estat Espanyol inicien una sèrie d’accions conjuntes que no acabaran fins que es prenguin mesures democràtiques.

A partir de la presentació del Manifest s’ha activat la pàgina web http://feminismoniunpasoatras.com/, que recollirà les adhesions d’altres organitzacions, així com també la informació sobre diferents mobilitzacions arreu de l’Estat.

La primera mobilització simultània a tot el territori espanyol es durà a terme el proper 15 de gener per donar suport a la manifestació que les organitzacions feministes, les dones i les nenes andaluses, realitzaran a Sevilla davant del Parlament Andalús, on exigiran respecte a les lleis d’igualtat i la no derogació de la llei andalusa de violència de gènere, exigint així el compliment del pacte d’Estat contra les violències masclistes.

Ana Belén Mesa

 

Related Articles

Deixa un comentari