Els professionals sanitaris carreguen contra els gestors de Mútua per no garantir la protecció de la població

No Comment

“Estem farts de ser l’últim esglaó, nosaltres com a sanitaris i vosaltres com a ciutadans”, han denunciat els professionals sanitaris en una concentració a les portes de Mútua.

El Comitè d’Empresa crida a tornar a concentrar-se el pròxim dimecres 17 de juny a les portes dels centres sanitaris de la ciutat per reivindicar millores en les seves condicions laborals i per “protegir a la població com es mereix”.

Els professionals sanitaris ja no poden aguantar més les condicions en què han de treballar. Per això, una vegada ha disminuït el ritme de contagis de la covid-19, han decidit sortir al carrer per explicar tot el que han hagut de patir durant les setmanes més fortes de la pandèmia, i per reivindicar als gestors de l’empresa mesures per garantir una millor protecció a la població i a elles mateixes, a la vegada que els retreuen “no haver estat a l’alçada” durant la situació sanitària viscuda.

El Comitè d’empresa havia convocat a la concentració realitzada ahir dimecres 10 de juny al migdia, davant els centres hospitalaris de Mútua Terrassa i del Sant Llàtzer. Més de 300 persones que, al crit de “no volem privilegis”, han carregat contra l’empresa gestora de Mútua, tot afirmant que “allò treballat s’ha de pagar dignament”. “Tenim congelades els DPO (complements salarials per objectius), des de les retallades de 2012, és hora de que ho paguin, ja que nosaltres complim els objectius cada dia!”, ha sentenciat Victòria Ortega, presidenta del Comitè d’Empresa de Mútua.

També han explicat que van acceptar i “no vam dir res” quan es van imposar modificacions d’horaris, les quals “afectaven les nostres situacions familiars, tot per estar al vostre costat”. Novament han carregat contra els gestors de Mútua per la seva incompetència en aquesta crisi: “Nosaltres estem a l’alçada, però els nostres gestors no ho estan de la població que s’ha de protegir, i pagueu els vostres impostos!”, en paraules d’Ortega. Només uns dies enrere, diverses plataformes, de la mà de Marea Blanca, s’havien concentrat a Mútua per reclamar una sanitat pública, universal i de qualitat.

El Comitè d'Empresa de Mútua han retreuen als gestors de Mútua, que "no han estat a l'alçada". En primera línia, Victòria Ortega, presidenta del Comitè. MG

Per suposat, no han faltat els laments per la manca d’equips de protecció durant els moments més tensos de la pandèmia: “hem passat molta por i angoixa, per veure el vostre patiment i per no tenir les eines per donar el suport que necessitàveu en aquells moments”, han assenyalat.

De fet, el Comitè d’empresa ha plantejat tot un seguit de reivindicacions, però afirmen que de les nou propostes, “només han acceptat dues i parcialment”. Sobretot, manifesten una “gran decepció i indignació per aquest tracte”, reclamen que cal aconseguir “una sanitat com tothom es mereix, digna, on som tots persones”. I han acabat adreçant-se de nou a l’empresa amb crits de ‘Prou paraules i més fets’. I anuncien tornar a trobar-se, també a la portes de Mútua, el proper dimecres a les 12h. 

Miquel Gordillo

 

In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari