“Encara falten 500 places de residències públiques a Terrassa”

No Comment

La Comissió per les Residències Públiques de Terrassa considera positiu l’anunci de la Generalitat fet setmanes enrere per construir una residència pública al barri de Sant Pere Nord. Aquesta obra, que ha d’estar acabada i en funcionament abans de 2026, tal com marquen les directrius europees, assenyala la Comissió, albergarà 90 places públiques per a residents i 20 places públiques de centre de dia. També es considera positiu que es remodelin plantes de la residència de Mossèn Homs.

Tot i això, La Comissió troba que aquesta acció és “encara insuficient”, donat el dèficit acumulat de més de 500 places públiques a la ciutat: “Som conscients que la majoria de persones d’edat avançada, malgrat que tinguin un grau de dependència alt, volen continuar vivint a casa seva, però perquè això sigui possible cal que el Servei d’Assistència Domiciliària (SAD) tingui millors prestacions i més abast”, afirma la Comissió en el seu comunicat.

Per tot plegat, continuaran reivindicant més places de residència públiques i de gestió pública. I esmenten en aquet sentit les residències que també hi ha previstes des de fa anys a Ca n’Anglada i a la zona sud-oest de Terrassa.

Adaptar l’accessibilitat i habitatges tutelats

Per últim, s’apunta la necessitat de contemplar altres models d’habitatge per a la gent gran amb més o menys grau de dependència i que es troba majoritàriament en un grau de solitud important o amb habitatges no adequats per a les seves necessitats. Així, plantegen solucions com ara adaptar l’acessibilitat en aquells habitatges on calgui, permutar els habitatges no adequats de persones amb dependència elevada per altres habitatges més adients, tant per mida com accessibilitat, construir els “tan esperats” habitatges tutelats, o altres alternatives.

Related Articles

Deixa un comentari