Es farà un mural protagonitzat per dones referents de la ciutat

No Comment

La proposta presentada en el Ple municipal del 23 de setembre pel Col·lectiu Feministes Terrassa busca visibilitzar dones dels àmbits veïnals, sindicals i associatius, entre altres. L’objectiu és «promoure la recuperació de la memòria històrica de la nostra ciutat, generar nous referents femenins, i feminitzar el paisatge de la ciutat», va llegir Mercè Gómez, presidenta del Casal de la Dona, durant el Ple de setembre. El lloc suggerit a on col·locar el mural, la base del Monument de la Dona.

La demanda, que va rebre el suport de tots els grups municipals, assenyala que es consensuarà amb les entitats les dones que han d’aparèixer al mural. També el fet que aquest estigui fet per «un artista de la ciutat compromès amb el feminisme», cità la proposta.

El col·lectiu avisa que des de la proclamació de la Ciutat Feminista l’any 2016, s’ha avançat lentament en molts àmbits. Per exemple, assenyalen que hi ha una insuficient presència de dones en els mitjans de comunicació locals, que es fa encara ús d’imatges sexistes en plafons d’informació repartits per la ciutat, i també que al nomenclàtor de carrers hi ha una manca de dones referents, segons Mercè Gómez.

mercè_gómez_ple_setembre Mercè Gómez Llobregat, presidenta del Casal de la Dona, intervé en el Ple municipal del 23 de setembre.

Related Articles

Deixa un comentari